A toronyi plébános toronymagasan nyert

Olvasótáborunk megszavazta, az Év vasi embere nálunk dr. Perger Gyula (PhD) plébános lett. A megye hivatalos díjazottja pedig Brumbauer József. Gratulálunk!

Az idei év nyitányaként a Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület immár tizenhatodik alkalommal hirdette meg "Az év vasi embere" választást. 15 méteres fa dőlt a szombathelyi sürgősségi épületére 2022. December 22. 10:14 A korábbi évekhez hasonlóan mi is bemutattuk a tavalyi év hivatalos jelöltjeit, miközben arra kértük olvasóinkat, adják annak a jelöltnek a voksukat, akit a címre a legkiválóbbnak ítélnek.

A szavazást ezennel lezártuk. Az online leadott voksok alapján a nyugat.hu olvasótábora 2013-ban az év vasi emberének dr. Perger Gyula PhD, r. kat. plébánost, egyháztörténészt választotta. Toronymagasan győzött, maga mögött hagyva a második helyen végzett Kálmán László kosárlabdázót, és a harmadik befutót, Dr. Grasselly Magdolna főorvost, a Markusovszky Kórház Neonatalis Intenzív Centrumának vezetőjét.

Dr. Perger Gyula, a toronyi plébános
Dr. Perger Gyula, a toronyi plébános
Bonyhádi Zoltán

Nemrég olvashatták interjúnkat győztesünkkel, Gyuszi atyával Nem tart beatmiséket, de bárhová megy, ott népszerű 2013. October 23. 16:01 (Dr. Perger Gyulával), aki amióta visszatért Rómából, nem sokat pihent, hiszen két év alatt a toronyi plébánia mellett három Szombathely környéki templomot is felújíttatott: a toronyit, a dozmatit és bucsuit. Templomnézőben Gyuszi atyával 2013. October 31. 11:47 2011 óta Torony, Bucsu, Dozmat és Sé lelkipásztora, egyidejűleg az Egyházmegyei Kincstár, Könyvtár és Levéltár felelőse. Tudományos munkássága jórészt Mindszenty József hercegprímással kapcsolatos publikációkban testesül meg. Kezdeményezője és utószóírója volt Michael Hesemann XII. Piusz pápáról szóló kiváló könyve magyar kiadásának 2013-ban. Ugyancsak 2013-ban több külföldi zarándoklatot szervezett, valamint a Szombathelyi Tudományos Társaság is tagjai közé választotta 2013-ban.

Gyuszi atya köszöni a voksokat

Felhívtuk a toronyi plébánost, hogy közöljük vele a szavazás eredményét. Ő köszönte a rá adott voksokat, de mint elmondta, 2013-ban sem tett mást, mint csak a rá bízott feladatokat igyekezett legjobb tudása és lelkiismerete szerint elvégezni. Márai Sándort idézve, hitvallásának most is azt tartja:

Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ember vagy, tehát ember módra az emberek között kell élned. Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad mélyén az a szándék van: nem ártani az embereknek. Néha csak azzal, hogy nem hallgatunk el tényeket, néha csak azzal, nem adok igazat, ha mindenki kiabál igen igen. A halálos ágyunkon csak akkor pihenhetünk nyugodtan, ha minden nap, minden öntudatunkkal az igazságot szolgáljuk. Ezt a Jézus Krisztustól kapott örök igazságot szeretném közvetíteni és szolgálni továbbra is a rám bízottak körében.

Dozmati templom
Dozmati templom
Bonyhádi Zoltán

Gyuszi atya egyik legfőbb terve 2014-ben, hogy szeretné a dozmati, Szent György tiszteletére szentelt templom barokk főoltárát, valamint két barokk mellékoltárát és szószékét is felújíttatni. Ehhez a forrásokat (pályázatból) már sikerült előteremteni. Másrészt hátra van a séi templom belső festése is, amihez próbálják még a pénzt előteremteni.

Gyuszi atya idén egy nagyobb külföldi zarándokutat szervez, június 15-25 között Lourdes - Santiago De Compostela - Fatimába. Emellett május 31-én a toronyi plébánia közösségével Mariazellbe tesznek kirándulást.

2013-as év vasi embere hivatalosan: Brumbauer József lett

A választás hivatalos végeredményét a szombati városi-megyebálon Megyebállal startolt a báli szezon Vasban 2014. January 12. 08:11 hirdették ki. Idén Brumbauer József üzemgazdász, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kapta az elismerő címet, aki

folyamatosan munkálkodik a régió továbbfejlesztésén úgy gazdasági, oktatási, mint kulturális területen.

Gratulálunk neki is!

Vas megye és Szombathely város bálja - 2014.
Az Év Vasi Embere Brumbauer József (balra) lett
Tánczos Mihály

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Templomnézőben Gyuszi atyával

Két éve alatt három Szombathely környéki templomot is felújíttatott: a toronyit, a dozmatit és bucsuit. Gyuszi atya körbevezetett bennünket a megszépült imahelyeken:

Nem tart beatmiséket, de bárhová megy, ott népszerű

Hetente kétszer edzeni jár, rajong a virágokért, és imádja a plüssfigurákat. Az elmúlt két évben három templomot és a toronyi plébániát is felújíttatta - látogatóban jártunk Gyuszi atyánál.

Megyebállal startolt a báli szezon Vasban

Brumbauer József lett az év embere Vasban, tarolt a polgármester a tombolán, szépségkirálynő fogadta a vendégeket. Videón is megmutatjuk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet