Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Toronymagasan vezeti Magyarország a rákban való halálozás listáját Európában

Az összes európai régió közül Közép-Dunántúlon a legmagasabb a halálozási ráta, 364 volt 100 ezer lakosra vetítve.

Mind a nyolc magyar régióban a legmagasabb kategóriában van a rákban való halálozási arány egész Európát tekintve – írja a Portfolio  az Eurostat évkönyvére hivatkozva.

Rajtunk kívül Horvátország az egyetlen ország Európában, amelynek minden statisztikai régiója a legmagasabb kategóriába esne: azaz 100 ezer főre vetítve 325 főnél többen halnak bele a rákba.

Az összes vizsgált régió közül a Közép-Dunántúlon volt a legmagasabb a halálozási ráta, 364 volt 100 ezer lakosra vetítve. Azt is sorba rendezte az Eurostat, hogy a két fő ráktípusban (tüdő és vastagbél) mely régiók vezetik az egész európai mezőnyt és itt is csak magyar régiókat lehet találni első helyeken.

Magyarországon kívül még Szlovéniát, Horvátországot, illetve Észak-Lengyelországot említi az Eurostat, mint olyan területet, ahol magas a rák miatti halálozási ráta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra