Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább élhetsz: egyél egy jó steaket, majd desszertnek rendelj egy sajttálat

Legújabb kutatások szerint a vörös húsok és tejtermékek rendszeres fogyasztása hosszabb életet eredményez.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Finoman fűszerezett steak
pixabay

A The Sun tegnap közölte , hogy a vörös húsok és tejtermékek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez és csökkentik a korai halál kockázatát.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kutatók 52 országból közel 220 ezer ember étkezési szokásaiból vettek mintát. A felmérés kiértékelésekor maguk is meglepődtek, hiszen a kapott eredmény megkérdőjelezi az „egészséges étrendről” alkotott eddigi képünket.

Két számszerű adat a kutatásból:

Azoknak, akik rendszeresen tejterméket és vörös húsokat fogyasztanak:

  • 25% -kal kisebb a hajlama a korai elhalálozásra,

  • a szívrohamra való esélye pedig 22% -kal csökken.

  • Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezentúl mellőzni kell a különféle fehér húsokat, hiszen tudjuk, hogy ezeknek ugyanúgy jótékony hatásuk van.

    Az új kutatás alapján a szakemberek megállapították, hogy napi három adag feldolgozott tejtermék és 120 gramm vörös hús elfogyasztása ajánlott.

    Ínycsiklandó sajttál
    pixabay
    Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
    Hirdetés
    Hirdetés

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés

    Életmód

    Hirdetés