Gombamód szaporodnak a trafiboxok az országban

Hamarosan kétszáz ilyen doboznál találgathatunk, hogy van-e bennük traffipax.

Hamarosan a kétszáz darabot közelíti az autósokat országszerte lassító trafiboxok száma - írja a vezess.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A trafiboxok trükkös berendezések, olyan dobozok, amelyekben akár traffipax is működhet. És van, amikor van benne traffipax, és van, amikor nincsen.

Trafibox Szombathely határában
TM/Nyugat.hu

Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a rendőrség rendelkezésére álló traffipaxok száma véges, és jóval többe kerül újabbakat beszerezni, mint kirakni egy üres dobozt. Aminek láttán az egyszeri autós azonnal beleáll a fékbe, és máris elérték a céljukat.

Az ORFK közlése szerint február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítettek trafiboxokat, további 94 helyszínen jelenleg előkészítés alatt áll az elhelyezésük.

A trafiboxokat jellemzően az önkormányzatok állítják fel, aztán a rendőrség működteti. Szombathelyen a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán állították fel az első trafiboxot, aminek sokan nem örültek, és össze is akarták törni Miért kellene összetörni a traffipax-házat Szombathely határában? 2023. March 05. 22:09 . Azóta telepítettek egyet Kihelyezték a táblákat, már mérhet a traffipax az új TrafiBox-ból Szombathelyen January 28. 15:25 a Muskátli utcában is, Sárváron már bő másfél éve működik egy trafibox, de Zanaton is hamarosan megjelenik egy új trafibox.

A vezess.hu listáján az eddig felszerelt trafiboxok helyszínei szerepelnek.

Forrás: vezess.hu
Forrás: vezess.hu
Forrás: vezess.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló