Családban marad: megszűnt a trafikos összeférhetetlenség

Szakácsné Dr. Csordás Ildikó átíratta a céget fia, Marcell nevére. Aki egyébként a Fidesz színeiben megyei képviselő.

Még augusztusban írtunk arról Öt trafik a szombathelyi városi képviselő anyjának 2013. August 16. 11:33 , hogy Szakács Dávid szombathelyi fideszes képviselő édesanyjának cége öt trafikot nyert el a trafikpályázat első körében. Szakácsné Dr. Csordás Ildikó egy céggel pályázott, amelyben Meskó Bálint, körmendi Fidesz-tag volt a másik tulajdonos.

Belső ügy volt

Aztán kiderült, hogy mindez összeférhetetlen A trafikmutyira az ügyvédi szabályok sem érvényesek? 2013. September 08. 16:55 , az ügyvédekre vonatkozó szabályok nem teszik lehetővé, hogy egy ügyvéd teljes vagyonával feleljen egy cég működéséért.

Nos, azóta történt némi változás, ez év szeptemberétől Szakácsné Dr. Csordás Ildikó ügyvéd már nem tulajdonosa a Vasi Tobago KKT-nak, helyére fia, Szakács Marcell lépett, aki egyébként a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának a tagja, tanácsadóként pedig a szombathelyi városházán is tevékenykedik.

Ezzel megszüntették az ügyvédekre vonatkozó összeférhetetlenséget, amivel kapcsolatban komoly levelezésbe bonyolódtunk Titok az ügyvédi szabályok betartása? 2013. September 18. 08:58 a Vas megyei Ügyvédi Kamarával. A kamara elnöke, dr. Tóth László többek között azt írta, hogy az összeférhetetlenség megszüntetése a kamara belső ügye, az nem tartozik a nyilvánosságra.

De úgy tűnik, mégiscsak léptek az ügyben, ráadásul a cég és a trafikok a családban maradtak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Titok az ügyvédi szabályok betartása?

"Arra, hogy milyen káros az, ha a bulvársajtó egyes jelenségeket felnagyítva tálal, jó példa az Önök kérdése és kommentárja utáni olvasói reakciók hangneme" – írja a kamara elnöke.

A trafikmutyira az ügyvédi szabályok sem érvényesek?

Szakács Dávid szombathelyi képviselő édesanyja öt trafikot működtet cégével. Ez összeférhetetlen az ügyvédi hivatással.

Öt trafik a szombathelyi városi képviselő anyjának

Az öt trafikot elnyert cég egyik tulajdonosa Szakács Dávid édesanyja, a másik egy körmendi Fidesz-aktivista. (Frissítve.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet