Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudja, melyik játék a legnépszerűbb idén karácsonykor? Itt a top 10-es lista

A karácsonyi szezonban realizálódik a teljes, idén nagyjából 50 milliárdos játékpiaci forgalom fele.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Regio Játék friss kutatása szerint a szülők csaknem fele (49 százaléka) 10 ezer forint feletti, 38 százaléka 5-10 ezer forint közötti értékben fog ajándékot – 95 százalékban játékot – vásárolni gyermekének. A legtöbben kreatív, fejlesztő játékot, társasjátékot, valamint LEGO-t fognak kapni.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A top 10 játék a 2019-es ünnepi időszakban a cég becslése alapján:

1. Diafilm vetítő + film + katalógus
2. LEGO
3. Gravitrax
4. Süti kutyusok
5. Baby Born baba
6. Twister ügyességi játék
7. Gazdálkodj okosan!
8. Magyarul beszélő Charlotte baba
9. Honfoglaló társasjáték
10. L.O.L Surprise babák

Top 10 játékkategória:

1. Társasjáték
2. Építőjáték
3. Kreatív, fejlesztő játék
4. Autó, jármű
5. Baba és babakocsi
6. Plüss
7. Szerepjáték
8. Bébijáték és kellék
9. Játékfigura
10. Puzzle

A megkérdezettek 63 százaléka tervezi online megvásárolni a karácsonyi ajándékokat, elsősorban az árak könnyű összehasonlíthatósága és a bőségesebb termékkínálat miatt, illetve sokan egyszerűbbnek is vélik az internetes beszerzést. A tavalyi évhez képest idén 30 százalékkal nőtt az internetes tranzakciók száma a webáruházban – derült ki.

A felmérésben résztvevők egynegyede már szeptemberben és októberben túl volt a karácsonyi ajándékok beszerzésén, de a legnagyobb vásárlási lázra novemberben kell készülni (57 százalék).

Az is kiderült, hogy adománycsomaggal a magyar szülők kétharmada készül, amelybe játékot, ruhát és tartós élelmiszert rejtenek. Legtöbben beteg kisgyermekeknek és rászoruló családoknak küldik el az ajándékot, önkéntes munkával pedig óvodákon, iskolákon segítenek, valamint a Szeretetszolgálatok életébe kapcsolódnak be.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés