Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rétvári Bence: Minden koronavírusos beteget ellátnak a kórházak, aki nem ezt állítja, az rémhírt terjeszt

Ungár Péter szólalt fel az országgyűlésben a szombathelyi kórház-vita kapcsán, az államtitkár szerint a betegek bizalmát rombolják.

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő szólalt fel hétfő délután a parlamentben a szombathelyi kórház-vita kapcsán. Felidézte a múlt heti eseményeket, amik arról szóltak, hogy veszélyben van-e a szombathelyi betegek ellátása, aztán a vita erős politikai színezetet kapott.

Ungár kiemelte, hogy az önkormányzatok vezetőit is a választópolgárok választották meg, ők a feladatukat látják el, amikor a járványhelyzetről tájékoztatnak. Ennek ellenére a szombathelyi fideszes politikusok rémhírterjesztéssel vádolták meg Nemény Andrást, amikor tényeket ismertetett egy sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence, a Miniszterelnökség államtitkára erre kijelentette, hogy minden koronavírusos beteget ellátnak a kórházak, szerinte Nemény András politikai haszonszerzésből állította, hogy szombathelyi orvosok vannak Győrben, a kijelentés időpontjában ezeket az orvosokat már visszavezényelték Szombathelyre.

Rétvári szerint az emberek kórházba vetett bizalmát rombolják az ilyen kijelentések.

Ungár válaszában felidézte (nevet nem említve) Bokányi Adrienn városi képviselő posztját, Bokányi Adrienn: A szombathelyi és az összes magyarországi kórház rendkívül súlyos kapacitásbeli problémákkal küzd 2020. November 11. 19:07 ami azt bizonyítja, hogy sokszor a hozzátartozók sem tudják, melyik kórházban kezelik a beteget. Azt is kijelentette, hogy a Vas megyei Védelmi Tanács vezetője sem kapott információkat a kórháztól.

Rétvári erre azt mondta, az ellenzék mindent Fidesz propagandának tart, ami nem egyezik meg azzal, amit ők állítanak. A Momentumot is belekeverte azzal, hogy a párt „fidesztelenítést” akar az országban, mindenhonnan el akarják távolítani a Fidesz által kinevezett vezetőket.

A teljes vita Ungár Péter Facebook-posztjában megnézhető:

Mint korábban megírtuk, Nemény András a múlt hét elején tartott sajtótájékoztatót, Szombathelyen sincs elég orvos a lélegeztetőgépekhez 2020. November 10. 10:51 ahol a szombathelyi kórház nehéz helyzetéről azt állította, hogy a Markusovszky intenzív Covid-ágyainak egy részét nem lehet használni, mert a szombathelyi orvosokat Győrbe vezényelték.

Az ott elhangzottakra először Nagy Lajos, a Markusovszky-kórház igazgatója közleményben reagált Egy történet két olvasata - Pengeváltás Nemény András polgármester és a szombathelyi kórház között 2020. November 11. 11:08 (ennek eredetijét sajnos azóta sem kapta meg lapunk), majd ismét Nemény András következett, aki egy Facebook-üzenetben és lapunknak is elmondta Egy történet két olvasata - Pengeváltás Nemény András polgármester és a szombathelyi kórház között 2020. November 11. 11:08 azokat az információkat, amelyekre alapozta a kijelentéseit.

Csütörtökön Kecskés László professzor, a kórház vezető főorvosa, egyébként fideszes városi képviselő, az egészségügyi szakmai bizottság elnöke következett egy videóval, „Háborús helyzetben” - Kecskés László a Markusovszky koronavírus-helyzetéről 2020. November 12. 15:27 amit Facebook-oldalára töltött fel.

Kecskés többek között azt mondta, a magyar egészségügy úgy van megszervezve, hogy ebben a „háborús helyzetben” újabb és újabb lépcsőfokok lépnek be. Állítása szerint a polgármester riadalmat kelt, amikor azt sejteti, hogy az egészségügy feltett kézzel várja, hogy mi fog történni.

Erre reagált László Győző alpolgármester, László Győző a kórházi vitához: "Az igazság mindig utat tör magának" 2020. November 13. 15:06 hosszú Facebook-posztjában kijelentette, az lenne a szerencsés, ha a kórház rendszeresen tájékoztatást adna a valós helyzetről, adatokról, az embereknek joga van korrekt tájékoztatást kapni és tisztán látni. A valóság ugyanis mindig utat tör magának – írta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra