Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén

Sőt, Szombathelyen egyedülálló megoldással, az épület tetején lesz a parkoló.

Szombathely belvárosában, ahol egykor az ókori Savaria terült el, ugyanis nem szabad mélygarázst építeni. Az utolsó mélygarázst még a '90-es években építették ide, az egykori foghíj környékére. Azóta viszont szigorítottak, mert mindenhol vannak még felderítetlen ókori leletek.

Parkoló a tetőn

A Kossuth utca mellett, az egykori Magellán Centernek tervezett területen is, ahol nemrég munkagépek jelentek meg Elindult az építkezés, de még titok, mi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 06. 17:53 . Itt már találtak is pár éve egy Mithras-szentélyt Mithras-szentélyt találtak a Magellán Centernél 2008. July 03. 15:30 , ezt fel is tárták. Arról viszont nem sikerült információt szerezni, hogy mi lesz a sorsa a világon egyedülálló szentélynek, hogyan akarják azt megőrizni és bemutatni. Érdekes megoldás lenne, ha bevásárlókocsinkat tologatnánk felette. Az meg még szomorúbb lenne, ha nem láthatnánk.

Ez csak illusztráció
-

Ami biztos: a hamvába holt Magellán Center helyén Aldi üzlet nyílik. A tervek már készen vannak, és a fenti okok miatt érdekes megoldást választottak, az üzlethez tartozó parkolók az épület tetején lesznek.

Megkerestük az Aldikat működtető Hofer Magyarország Kft.-t, ahol írásban kérték kérdéseinket, és a jövő hétre ígértek választ. Így csak később tudjuk meg, mikor kezdődik az építkezés, és mikor nyit az új üzlet a belvárosban.

Mi lesz a városképpel?

Városháza-közeli forrásunkból úgy tudjuk, hogy beadták már az építésiengedély-kérelmet. Állítólag ezt azonban nem viszik be a közgyűlés elé, hanem a polgármester dönt majd róla, ezzel el akarják kerülni, hogy bármiféle vita kialakuljon a tervezett épületről.

Munkálatok kezdődtek a Magellán-telken
Így néz ki most a terület
BZ

A Kossuth utcában ugyanis eddig törekedtek az egységes utcaképre, mégiscsak a városközpontról van szó. Igaz, ebből is kilóg már a tankerületi iroda nemrég átadott épülete, kíváncsiak vagyunk, hogyan néz majd ki a tetőparkolós és eddig mindenhol kockastílusú Aldi üzlet ott.

A városházának már csütörtök reggel elküldtük kérdéseinket, választ egyelőre nem kaptunk. Amint újabb információkhoz jutunk, természetesen azonnal jelentkezünk azokkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Elindult az építkezés, de még titok, mi lesz a Magellán Center helyén

Mi úgy tudjuk,  a korábbi terveknél szerényebb lesz a szombathelyi  épület.

Milliárdos üzletember veheti meg a Magellán center helyét Szombathelyen

A Leisztinger Tamás nevéhez köthető céghálózat jegyzett be tulajdonjog iránti kérelmet az üres telekre, ahová állítólag Aldi épülhet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet