10 millióval olcsóbb lett a szentkirályi bölcsőde, de a minisztérium megakasztotta a folyamatot

A szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülésen tárgyalja az ügyet.

Nettó 410 736 429 forintos ajánlatával a Westunion-Plan Kft. nyerte meg a Szentkirályra tervezett bölcsőde kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázatot - írja a csütörtöki rendkívüli közgyűlésre készült anyag.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A magánszemélyek tulajdonában lévő, szombathelyi székhelyű kft. tavaly 450 milliós forint bevétel mellett 10 millió forint adózás előtti eredményt ért el, fő tevékenysége lakó- és nem lakóépület építése.

Mint az anyagból kiderül, 11 vállalkozás adott be érvényes pályázatot, ezek közül volt a legelőnyösebb a Westunion-Plan Kft. ajánlata. A nettó 410,7 millió forint vállalási összeg belefér a keretbe, ami bruttó 531 millió. Az önkormányzat tavaly nyert 600 millió forint uniós támogatást a bölcsődére, ebből 531 millió fordítható a kivitelezésre.

Viszont közben a Miniszterelnökség helyettes államtitkársága szabálytalanság miatt leállította a támogatás kifizetését. Mint kiderült, a hivatal azt kifogásolta, hogy az eredeti támogatási szerződésben szereplő időpontig, szeptember 30-ig nem írták alá a kivitelezési szerződést a közbeszerzési pályázat nyertesével.

Itt épül fel Szentkirály új bölcsődéje
Forrás: googlemaps.com

Az anyagban azonban az szerepel, hogy a támogatási szerződést időközben többször módosították. A módosítások értelmében a szerződést november 15-ig kell megkötni a közbeszerzési pályázat nyertesével.

A szombathelyi közgyűlés a csütörtöki rendkívüli ülésen hozzájárulhat, hogy aláírják a kivitelezési szerződést, és ezzel folytatódjon a szentkirályi bölcsőde létrehozása.

Az új bölcsőde a Szent István király utca 119. alatt áll majd, ahol valamikor általános iskola működött. Az új bölcsőde 40 férőhelyes lesz, 11 embernek ad majd munkát. Tervrajzot is tudunk mutatni:

Forrás: szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet