Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új gimnázium indítását tervezi a szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia

A hatmilliárd forintból kistafírungozott akadémia felhívásban keres pedagógusokat. Közben három középiskolával van szerződésük.

Gimnáziumi tanárokat keres a szombathelyi Illés Futball Akadémia, a hivatalos oldalán megjelent felhívásban . A felhívás szerint magyar, történelem, matematika, számítástechnika nyelvszakos tanárokat keresnek, augusztusi munkakezdéssel.

A főépület, itt lesz a gimnázium
Mészáros D. Zsolt

A tanárokat "újonnan alapított gimnáziumukba" keresik, ami meglepő, hiszen eddig nem láttuk nyomát annak, hogy a futballakadémia új gimnáziumot akar alapítani.

Az oktatási intézmények hivatalos nyilvántartásában sem találtuk a gimnáziumot, arra viszont rábukkantunk, hogy az alapítvány kollégiuma március 9-én kapott működési engedélyt .

Az akadémiától aztán megtudtuk, hogy a gimnáziumot még csak tervezik, most felmérik, milyen tanári kart tudnának felvenni. Az sem biztos, hogy az idén ősszel elindulhat az új gimnázium, az iskolaalapítás egy hosszú folyamat eredménye lesz.

A Szombathelyi Tankerületi Központ kérdésünkre annyit közölt, hogy az új gimnázium nem a tankerület fenntartásában fog működni. Ebből ki lehet következtetni, hogy valószínűleg alapítványi gimnáziumot terveznek. (Alapítványi iskolából egyébként van már néhány Szombathelyen.)

Az új Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum idén év elején készült el, és mint januárban írtuk Akkora titokzatosság övezi az Illés Akadémia új épületét, hogy még a szülők is a kerítésen kívül vannak January 14. 11:56 , az oktatás elindítását a 2021-2022-es tanévtől tervezik, vagyis idén szeptembertől.

A Centrumot a már régóta működtető Illés Akadémia bérli az államtól, a részletekről tavalyelőtt novemberben megjelent tényfeltáró cikkünkben Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 írtuk. Így gyakorlatilag az Illés Akadémiához tartozik a hatmilliárd forint állami pénzből épült Centrum is.

Három középiskolával van már szerződésük

Az Illés Akadémia tulajdonosa az Illés Sport Alapítvány, a szervezet korábban szerződést kötött már a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziummal és a Herman Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskolával arról, hogy a futballista növendékek ebben a két iskolában tanulhassanak.

Tavaly nyáron, valószínűleg a várható létszámnövekedés miatt, a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziummal is megkötötték az együttműködési szerződést, amelyben harmadik félként a Szombathelyi Tankerületi Központ is részt vett, erről az akadémia oldalán számoltak be .

Az Illés Akadémia bemutatkozó videóján láthatók a tantermek is a főépületben

Az Illés Akadémia növendékei így most három iskola közül választhattak, de úgy tűnik, most alapítanak egy saját gimnáziumot. Ehhez egyébként minden feltétel megvan, az új centrumban az öt darab füves és egy darab műfüves pályán, a főépületben lévő öltözőkön, konyhán, étkezőn, orvosi részlegen, kollégiumon, irodákon, tárgyalókon kívül tantermeket is kialakítottak.

A Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum és az Illés Akadémia közös történetéről tavalyelőtt novemberben itt írtunk részletesen Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 , a Centrum átadását és az utóbbi bő két év történéseit idén januárban ebben a cikkben Akkora titokzatosság övezi az Illés Akadémia új épületét, hogy még a szülők is a kerítésen kívül vannak January 14. 11:56 foglaltuk össze.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra