Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új táblákat kapnak a gyalogátkelőhelyek

Az oka az, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett az országos és önkormányzati utakon is a kijelölt gyalogátkelőhelyeken történt gázolások száma.

Fluoreszkáló hátterűre cserélik a jelenlegi KRESZ-táblákat - számolt be a hvg.hu. Mint írják, a baleseti statisztikák szerint 2019-ben összesen 969 baleset történt a zebrákon, amiből 39 volt halálos. A közútkezelő cég pedig csökkenteni szeretné a balesetek számát, ezért a következő években országosan mintegy négyezer jelzőtáblát cserélnek le sárga fluoreszkáló hátterűre a jobb észlelhetőség érdekében. A program Cecén, a 61-es főút általános iskola előtti szakaszán indul.

Magyar Közút
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra