Új termékekre is kiterjeszthetik az árstopot

Nagy Márton, leendő gazdaságfejlesztési miniszter szerint az árstop árát az "extraprofitjukból" ki tudják gazdálkodni a cégek.

Az üzemanyag, az élelmiszer, az energia és a kamat kérdésköre a legfontosabb az árstopok esetében. Ezeket, amennyiben szükségesek, fent kell tartani - nyilatkozta az RTL Híradónak Nagy Márton, leendő gazdaságfejlesztési miniszter.

Azt is hozzátette, hogy addig, amíg az infláció ilyen magas, és nem kezd el csökkeni, nincs semmi ok arra, hogy az árstopokat kiengedjék, hiszen a kormánynak nem az az érdeke, hogy az inflációt növelje.

Elmondta, hogy az árstopok árát az egyes szereplőknek kell kigazdálkodnia, az élelmiszer esetén a kiskereskedelmi láncoknak, az üzemanyag esetében a Mol-nak, kamatstop esetén pedig a bankoknak. Szerinte ezt az "extraprofitjukból" ki tudják gazdálkodni. Úgy fogalmazott, hogy "a nagyobb élelmiszerkereslet miatt több ember vásárol jelen pillanatban élelmiszert, több az élelmiszerkereskedőknek ebből adódóan a profitjuk."

Végül arra a kérdésre válaszolva, hogy bevonnak-e új termékeket az árszabályozás alá, azt mondta, hogy az az infláció alakulásától függ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság