Új üzemet avattak Gencsapátiban

A cég többek között hibrid és elektromos autóba gyárt alkatrészeket.

A 2008-ban indult, magyar tulajdonú Savaria Ipartechnika Kft. pénteken két esemény színtere is volt.

Egyrészt hivatalosan is elindult egy 134 millió forintos európai uniós környezetvédelmi és technológia beruházás, másrészt felavatták az 1200 négyzetméteres új EDM üzemet, ami főként precíziós gépek gyártásának lesz a helyszíne.

Nyugat.hu

A Savaria Ipartechnika Kft a járműiparnak, az egészségiparnak és az elektronikai gyártóiparnak tervez és gyárt különböző prototípusokat, alkatrészeket, készülékeket, berendezéseket, melyek a legtöbb hibrid és elektromos autóban megtalálhatók. A termékek 90 százalékát az egyedi gyártás adja – közölte érdeklődésünkre a cég.

A gencsapáti székhelyű vállalkozás jelenleg 49 főt foglalkoztat, tavalyi nettó árbevétele 1,146 milliárd forint volt.

Aszódi János, a cég tulajdonosa és ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően még az idén 11 dolgozót tudnak alkalmazni, terveik között további létszámbővítés is szerepel, de a térségben kevés a megfelelő szabad szakember.

A cégadatok egy részét az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság