Újabb 30 milliárdos, korábban blokkolt EU-s forráshoz jutott hozzá Magyarország

Így már összesen 550 milliárd forinthoz jutott hozzá az ország december óta.

Újabb 30 milliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra, ezúttal 75,2 millió euró (29,8 milliárd forint) előfinanszírozás a zöld és digitális átállást célzó beruházásokhoz - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán pénteken.

"Ezeket a pénzeket a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP Plusz) keretében használjuk fel" - írta a pénzügyi tárca vezetője.

Tájékoztatása szerint ezzel az utalással a 2021-2027-es kohéziós keretekből lehívott források összege már 1,22 milliárd euróra emelkedett. Így a keretlehívás tekintetében Magyarország megelőzi a tagországok többségét, a 11. helyen van.

"December vége óta már több mint 550 milliárd forintot kapott meg hazánk a neki járó, korábban blokkolt forrásokból" - jegyezte meg Varga Mihály.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság