Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb 36 személyt gyanúsítottak meg a budapesti műszaki vizsgáztatási botrányban

Több száz millió forint mozgott illegálisan.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozásban eddig összesen 56 gyanúsítottat hallgatott ki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult korrupciós ügyben az elmúlt hetekben 36 személyt gyanúsított meg hivatali vesztegetés bűntettével.

Az ügyészség az eddigi eljárásban – a korábban meggyanúsított 20 hivatalos személlyel együtt – 56 személlyel közölt megalapozott gyanút aktív, illetve passzív vesztegetés elkövetése miatt.

Bár a közlemény nem nevezi meg, a fotóból és a korábbi hírekből tudható, hogy a Mozaik utcai vizsgahelyről van szó
Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség

Az újabban közölt megalapozott gyanú szerint a gépjárművek műszaki vizsgáztatásában meghatalmazottként eljáró, adminisztratív feladatokat végző ügyintézők megállapodtak a vizsgáztatást végző személyekkel abban, hogy nekik a vizsgáztatási, ellenőrzési hivatali eljárásukkal összefüggésben, alkalmanként legalább 5.000 forint jogtalan előnyt adnak.

A megalapozott gyanú szerint az ügyintézők összesen mintegy 300 millió forint vesztegetési pénzt adtak át 2020. július 7-ét megelőzően a vizsgáztatást végzőknek, akik a pénzt egymás között elosztották, illetve abból a vizsgaállomás egyes dolgozóinak is adtak.

Az újonnan kihallgatott gyanúsítottak között volt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Lapunk korábban már foglalkozott az üggyel Feltehetően korrupcióban úszott egy műszaki vizsgaállomás - 11 embert tartóztattak le 2020. July 10. 18:02 .

A videón az elfogás látható.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Feltehetően korrupcióban úszott egy műszaki vizsgaállomás - 11 embert tartóztattak le

Vajon előfordul-e máshol is, vagy a Mozaik utca kirívó eset?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló