Újabb jelentős béremelés egy nyugat-dunántúli autóipari cégnél

A sopronkövesdi gyárban is sarkára állt a szakszervezet.

Körülbelül 16 százalékos bérfejlesztési csomagról döntöttek a sopronkövesdi Autoliv Kft. 2400 főt foglalkoztató biztonságiöv-gyárában – írja a Napi.hu .

A bérmegállapodás alapján a fizikai dolgozók körülbelül 30 ezer forintnyi bruttó alapfizetés-emelést kaptak - ami a társaságnál már eddig is meglévő 13. havi bérre is vonatkozik.

Ezen felül nyaralási-, valamint jelenléti bónusz bevezetéséről is döntöttek. Ez így megközelítőleg 16 százalékos bérfejlesztést jelent 2018-hoz képest.

A gyár szakszervezetének a korábbi években figyelmeztető sztrájkokkal sikerült kivívnia a béremelést, az idén azonban idáig nem fajultak a dolgok.

A megállapodásnak egy különleges kitétele is van: a felek rögzítették, hogy a cég nem fogja alkalmazni a „rabszolgatörvény” névvel elhíresült 400 órás rendkívüli munkaidőt.

Hogy mennyi az átlagfizetés a sopronkövesdi gyárban, az továbbra is üzleti titoknak számít.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság