Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb osztrák-magyar megállapodás: szabad az ingázás, nincs kilométer-korlátozás

Már ma reggeltől érvényes az új rendelet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Ausztria és Magyarország állampolgárainak a munkavállalási célú napi ingázása továbbra is biztosított minden nyitva tartó osztrák-magyar határátkelőhelyen" - közölte szerdán reggel az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Magyarország és Ausztria rendőr-főkapitányainak megállapodása értelmében 2020. április 1-jén 0 órától az osztrák–magyar határszakasz valamennyi nyitva tartó határátkelőhelyét igénybe vehetik az ingázó dolgozók.

Az osztrák és a magyar állampolgárok munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában kilométerkorlátozás nélkül utazhatnak országaik között. A dolgozók mentesülnek a 14 napra előírt hatósági karantén elrendelése, valamint a külföldiekre vonatkozó beléptetési tilalom alól.

Az Ausztriába és Magyarországra történő áruszállítás továbbra is folyamatos marad a teherforgalom számára megnyitott határátkelőhelyek igénybe vételével.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Ötszáz magyar érkezett haza a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből March 31. 07:38 , egy közelmúltban született megállapodás még arról szólt, hogy a karanténmentes ingázás a határtól számított 50 kilométeres körzetre érvényes.

Az osztrákok számára nagyon fontos magyar munkaerő, egyrészt a még működős vállalkozások, másrészt a kórházak miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés