Újabb pozíciót szerzett magának Parragh László

Az állam által megvásárolt Budapest Airport Zrt. igazgatóságába került be most, ahogy Guller Zoltán is.

A Budapest Airport Zrt.-ben nemrég 80 százalékos részvénycsomagot szerzett a magyar állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül. Ekkor a Budapest Airport teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott, de úgy néz ki, hogy mostanra már megvan az új tagok listája, legalábbis a cégbíróságnak már leadták a változásbejegyzési kérelmet - vette észre a 24.hu. Mint írják, a Corvinus delegáltjai az igazgatóságba:

 • Lóga Máté,
 • Antal Ferenc,
 • Parragh László
 • és Guller Zoltán.
 • A lap a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László kapcsán megjegyzi, hogy őt olyan fontos pozícióra is érdemesnek találták már, mint a Mol Nyrt. igazgatósági tagsága, ahol tiszteletdíját tekintve Csányi Sándor OTP-vezért is megelőzi. Emellett egész kis cégbirodalmat épített ki a kamara köré - tette hozzá a lap.

  Ugyanakkor kitér Guller Zoltán személyére is, aki a Magyar Turizmus Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke, de nemcsak a turizmusban oszthatja nagyvonalúan a milliárdokat, hanem az informatikában is kulcspozíciót tölt be, a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. vezérigazgatójaként. Emellett a Vodafone Magyarország Zrt. igazgatóságába is bekerült.

  Az igazgatóság elnöke Lóga Máté, a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára, és szintén igazgatósági tag Antal Ferenc, a nemzetgazdasági minisztérium stratégiai tranzakciókért felelős helyettes államtitkára.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság