Kiürült polcok és hűtők – Újabb vendéglátóhely zárt be Szombathelyen

Pedig alig egy évvel ezelőtt nyitott.

„Kedves Vendégeink! Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy üzletünk végleg bezárt! Amennyiben érez valamelyikőtök vállalkozó kedvet magában és szívesen vinné tovább a szombathelyi Szafi üzletet, jelentkezzen bővebb információért! Az üzlethelyiség teljesen felújított és berendezett, akár gépekkel együtt is átvehető. Köszönjük Nektek az elmúlt 1 évet, jó egészséget kívánunk mindenkinek!” – ez az üzenet jelent meg hétfőn a szombathelyi Szafi Shop Facebook-oldalán.

Szafi pékség szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

És bár váratlanul jött a bezárás híre, azért voltak már előjelei. Szeptember 7-én, szerdán ugyanis már belengettek egy zárást a Facebookon, igaz, akkor még csak technikai okokra hivatkozva – de arról egy szót sem ejtettek, hogy mégis meddig kell zárva tartaniuk.

Pedig törzsvendégeiket, vásárlóikat is nagyon érdekelte, erről tanúskodnak a Facebook-kommentek is, de a válaszra 5 napot várniuk kellett.

Szafi pékség szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

A technikai okok miatti átmeneti bezárásról még kedden reggel is kint lógott egy papír az ajtón. Közben viszont kiürültek a polcok és a hűtők, alig néhány termék maradt csak, a székek még kint pihennek az üzlet előtt az asztaloknak támasztva, de mozgást nem láttunk.

De mégis mi történt?

„Apa kezdődik!” – írta egy kommentelő, aki többekkel együtt az egyre emelkedő és kiszámíthatatlan energiaárakra, illetve az inflációra gondolhatott. A jelenlegi helyzetben ugyanis több szakértő szerint is egyre több vendéglátós és üzlettulajdonos fog a bezárás mellett döntetni, mert nem fogják tudni kigazdálkodni a fenntartáshoz szükséges összegeket.

Szafi pékség szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

A bezárást bejelentő poszt alatt szerepelt két telefonszám is, így ahelyett, hogy találgatnánk és feltételezésekbe bocsátkoznánk, telefont ragadtunk.

A vonal túlsó végén az üzlet tulajdonosa volt, aki kérdésünkre elmondta, hogy nem a rezsiárak állnak a háttérben és nem is az, hogy Szombathelyen nem lenne szükség egy olyan reformkonyhára, mint amit a Szafi-franchise is képvisel.

„Családi okok miatt döntöttünk a bezárás mellett, mi nem tudjuk továbbvinni” – tudtuk meg, de hangsúlyozza, hogy bárki, aki szeretné, továbbviheti az üzletet, így még van remény arra, hogy feltámad Szombathelyen a Szafi Shop.

Nem ez az egyetlen

2021 őszén úgy tűnt, sikerült ismét életet lehelni a kissé lepukkant Március 15. térbe, hiszen a felújításokkal egyre csábítóbbá vált a vállalkozók számára a belvárosközeli terület. Sikerült elfogadható szintre pofoznia Elkészült és ilyen lett a Március 15. téri pilléres sarokház 2020. February 12. 11:51 a társasháznak az oszlopokat, virág került a virágágyásba és megnyitott a Szafi Shop is, ami alapjaiban változtatta meg a hangulatot.

Eltűnt a retro újságos bódé és más szolgáltatók is megnyitottak: egy ablakos, egy szolárium és újranyitott a posta is, Ismét nyitva van Szombathelyen a Március 15. téri posta 2021. May 17. 10:51 de mindez még csak a kezdetnek ígérkezett: megtudtuk ugyanis, hogy egy élelmiszerbolt, egészen pontosan egy Tom Market is megnyitja majd itt a kapuit.

Aztán teltek-múltak a hetek-hónapok és bár fel is matricázták az üzletet, márciusban már arról írtunk, Néha igazat beszél a zuhanyhíradó – Újra lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren 2022. March 24. 11:35 hogy mintha elakadt volna a nyitás.

Majd néhány hónappal később be is igazolódott gyanúnk: idén júniusra eltűntek a feliratok és a matricák, helyettük egy óriási „kiadó” felirat jelent meg a kirakaton. Próbáltuk elérni az üzlet tulajdonosát, hogy megtudjuk, mi történt, de nem akart nyilatkozni.

Így most már két üzlethelyiség is várja új gazdáját a Március 15. téren.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet