Néha igazat beszél a zuhanyhíradó – Újra lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

„Hallottad, hogy Coop-élelmiszerbüzlet lesz a Rossmann helyén?” – közli ismerősöm, amire én nem mondok semmit.

Emlékszem arra, amikor a közelmúltban némileg lyukra futottam Bizonytalan, hogy lesz-e harmadik Aldi Szombathelyen January 21. 07:57 az új Aldival kapcsolatban (azóta sincs mozgás a Szent Márton utcában), de persze még aznap kimegyek a helyszínre.

A kirakatokban még ott virít a kiadó felirat és a hozzá tartozó telefonszámok, és a helyiségbe bekukkantva sem látható semmiféle tevékenység jele.

De azért a biztonság kedvéért írok egy levelet a Coop központjába, majd nem sokkal később felhívom a kirakatban megadott számot.

Csak idő kérdése, hogy mikor lesz ismét élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren.
Józing Antal

És nemsokára kiderül, hogy a városi „zuhanyhíradó”-nak nagyon is valóságos az alapja.

Csak idő kérdése, mikor lesz új élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

„Igaz a szóbeszéd, szándékunkban áll ott élelmiszerboltot indítani” – mondja a telefonba Kiss Zoltán, a Szombathelyi COOP Zrt. vezérigazgatója.

Gyorsan kiderül, hogy az üzlethelyiség a cég tulajdonában van, tőlük bérelte a Rossmann is, és a tervek szerint élelmiszerbolt nyílik benne, annál is inkább, mert korábban is működött ott ilyen üzlet.

A szándék tehát mindenképpen megvan, de a munkálatok még nem kezdődtek el. A helyzetet bonyolítja, hogy jelenleg szűkösek az építőipari kapacitások, így az építőanyagok és a bútorzat beszerzése sem egyszerű.

„Mindenképpen meg akarjuk csinálni, de ez hosszabb időt vesz igénybe”

– mondja a vezérigazgató, aki úgy becsüli, két-három hónap is eltelik, amíg elindul a Coop a szombathelyi Fő téren.

Kiss Zoltán szerint mindenképpen lenne igény egy újabb belvárosi élelmiszerboltra. Azt viszont tudni kell, hogy nehéz parkolni a környéken, így azzal számolnak, hogy főként a „táskás” és gyorsbevásárlók lesznek majd az új boltban, amelynek az alapterülete 320-340 négyzetméter körül lesz.

Valószínűleg a kezdetben az is feszültséget okoz, hogy az áruház mögötti részen jellemző a szabálytalan parkolás, ami akadályozza majd az áruszállítást, de ez valószínűleg menet közben megoldódik majd.

Elakadt a Tom Market?

Lapunk korábban beszámolt Kezd alakulni a szombathelyi Március 15. tér, nemsokára ismét lesz élelmiszerbolt is 2021. October 14. 07:16 egy másik, Szombathely belvárosában nyíló élelmiszerboltról. A Március 15. téri Tom Market már hetek, talán hónapok óta felmatricázva áll, de mind a mai napig nem nyitotta meg kapuját.

Nyitás előtt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság