Ujhelyi visszalépett, mégsem kezdeményez népszavazást az uniós tagság megerősítésére

Indoklása szerint túlságosan megosztott az ellenzék a kérdésben.

"A fiókban hagyom a népszavazási kérdésemet az ellenzék megosztottsága miatt" - írja friss közleményében Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselő.

Ujhelyi vasárnap jelentette be Megerősítő uniós népszavazást kezdeményez Ujhelyi István August 07. 12:23 , hogy népszavazást kezdeményez ezzel a kérdéssel: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?” Képviselő szerint ugyanis Orbán Viktor arra készül, hogy Magyarországot kivesse az Európai Unióból, és a népszavazással ezt akarja megakadályozni.

Az ellenzék valóban nem volt egységes a kérdésben,a Momentum vezető politikusai azonnal kijelentették, hogy nem támogatják a kezdeményezést. Kele János, a párt elnökségi tagja azt mondta Hatalmas nemzeti sorstragédiát kockáztat az MSZP a népszavazás-ötlettel August 07. 16:32 , hatalmas nemzeti sorstragédiát kockáztat az MSZP a népszavazás-ötlettel.

A Jobbik pedig közölte, hogy ők is népszavazást akarnak, kezdeményezésüket hétfő reggel le is adták. A Jobbik ezt a kérdést akarja népszavazásra bocsátani: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot vagy indítványt, ami Magyarország Európai Unióból kilépését eredményezheti?”

Szakértők közben arra hívták fel a figyelmet, hogy a kezdeményezés fordítva is elsülhet, hiszen a háború és az energiaválság árnyékában, amikor a Fidesz kommunikációja Brüsszelt és az Európai Uniót hibáztatja, meglepetés is születhetne a népszavazáson. Amit a kormány a magyarok akaratának nevezhetne, és erre hivatkozva elindíthatnánk a kilépési eljárást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet