Újra napirenden van a benzinárakba való állami beavatkozás

A gazdaságfejlesztési miniszter arról is beszélt, jövőre el kell kezdeni a gazdaság helyreállítását.

Az idei még az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egyszámjegyű tartományát elérve jövőre el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter pénteken, a 61. Közgazdász-vándorgyűlés zárónapján, Egerben.

Nagy Márton az esemény záró plenáris ülésén elmondta: az ország még védekező, válságkezelő üzemmódban van. Az elmúlt időszak legfontosabb célja a csapdák elkerülése volt. Ennek nagyobb részén sikeresen túljutott az ország, és bár e téren is van még teendő, 2024-nek már a gazdasági növekedés jegyében kell telnie - szögezte le.

Hozzátette, hogy a növekedés legfontosabb forrása a fogyasztás, melynek előfeltétele a reálbérek emelkedése.

Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakat

Az eseményen a telex szerint Nagy Márton arról is beszélt, a kormány vizsgálja az üzemanyagárakat, ha pedig találnak "indokolatlanul túlárazott komponenseket benne", akkor be fognak avatkozni".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság