2 787 198 Ft, 95 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Újra napirenden van a benzinárakba való állami beavatkozás

A gazdaságfejlesztési miniszter arról is beszélt, jövőre el kell kezdeni a gazdaság helyreállítását.

Az idei még az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egyszámjegyű tartományát elérve jövőre el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter pénteken, a 61. Közgazdász-vándorgyűlés zárónapján, Egerben.

Nagy Márton az esemény záró plenáris ülésén elmondta: az ország még védekező, válságkezelő üzemmódban van. Az elmúlt időszak legfontosabb célja a csapdák elkerülése volt. Ennek nagyobb részén sikeresen túljutott az ország, és bár e téren is van még teendő, 2024-nek már a gazdasági növekedés jegyében kell telnie - szögezte le.

Hozzátette, hogy a növekedés legfontosabb forrása a fogyasztás, melynek előfeltétele a reálbérek emelkedése.

Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakat

Az eseményen a telex szerint Nagy Márton arról is beszélt, a kormány vizsgálja az üzemanyagárakat, ha pedig találnak "indokolatlanul túlárazott komponenseket benne", akkor be fognak avatkozni" .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság