Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának

Kiírták az újabb pályázatot, és bár most hosszabb a határidő, a bérleti díj ugyanannyi maradt.

Augusztus közepén írta ki Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára 2020. August 12. 14:42 először az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30

„Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ által, a Víztorony kávézójának bérbeadására kiírt pályázati eljárás eredménytelen volt, ugyanis a megadott határidőig nem érkezett be ajánlat. Intézményünk – a fenntartóval történő egyeztetést követően – feltehetően újra kiírja a pályázatot” – válaszolta akkor lapunknak Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója.

Mészáros D. Zsolt

A víztorony és a kávézó ügyét aztán tárgyalták a szeptemberi közgyűlésen is és nemrég újra meghirdették az AGORA hivatalos odalán a közbeszerzést. A sikertelen pályázat után egyébként feltettük a nagy kérdést: Vajon mi mindent változtatnak majd a koncepción? Hát most itt a válasz: nem sok mindent.

Az biztos, hogy a szerződést – akárcsak az előző pályázatnál – 10 évre köti majd meg a bérlővel az AGORA, és 2021. február 1-jétől lép hatályba. A rövid határidőből viszont tanultak, így most egészen január 14-én 11 óráig lehet pályázni és legkésőbb másnap elbírálják az ajánlatokat.

Azonban a bérleti díj ugyanannyi maradt, még mindig minimum 275 667 forint + ÁFA-t kell kiperkálnia majd a jövőbeli bérlőnek havonta. Maradt a víztoronyhoz tartozó terasz külön bérleti díja is, ami április 15-től szeptember 30-ig havonta minimum 1000 Ft/M 2 + ÁFA és az üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket is a bérlőnek kell beszereznie.

Mészáros D. Zsolt

A bérleti díj mellett a bérlőnek továbbra is fizetnie kell majd az üzemeltetési és egyéb költségeket is, mint például a központi fűtést, a víz- és áramfogyasztást, a szemétdíjat és megfelelő mennyiségű szeméttárolóról, illetve a kávézó berendezéséről és felszereléséről, valamint az előtte lévő terület tisztán tartásáról is gondoskodnia kell.

Fel kell továbbá vázolnia a pontos elképzeléseit a berendezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban, be kell szereznie a hatósági engedélyeket, gondoskodnia kell a karbantartásról, felújításról és esetleges pótlásról, cseréről is. Be kell tartania és tartatnia a tűzrendészeti, vagyonvédelmi, balesetvédelmi, egészségügyi és egyéb szabályokat, valamint szakmai előírásokat és valamennyi általános, kiegészítő, kockázati biztosítási szerződést is meg kell kötnie.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó feltételt enyhítették azonban, most nettó 1 millió forintot köteles kifizetni biztosítékként minden pályázó, ez az első körben még nettó 10 millió volt. Az ígéret viszont, hogy ezt az összeget beszámítják majd bérleti díjba, továbbra is áll. A többi ajánlattevőnek pedig a pályázat elbírálást követő 8 napban visszautalják, kivéve, ha visszavonják ajánlatukat vagy valamilyen hozzá köthető okból kifolyólag meghiúsult a pályázat.

Mészáros D. Zsolt

A pályázat és a részletes feltételek itt érhetők el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet