Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának

Kiírták az újabb pályázatot, és bár most hosszabb a határidő, a bérleti díj ugyanannyi maradt.

Augusztus közepén írta ki Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára 2020. August 12. 14:42 először az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30

„Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ által, a Víztorony kávézójának bérbeadására kiírt pályázati eljárás eredménytelen volt, ugyanis a megadott határidőig nem érkezett be ajánlat. Intézményünk – a fenntartóval történő egyeztetést követően – feltehetően újra kiírja a pályázatot” – válaszolta akkor lapunknak Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója.

Mészáros D. Zsolt

A víztorony és a kávézó ügyét aztán tárgyalták a szeptemberi közgyűlésen is és nemrég újra meghirdették az AGORA hivatalos odalán a közbeszerzést. A sikertelen pályázat után egyébként feltettük a nagy kérdést: Vajon mi mindent változtatnak majd a koncepción? Hát most itt a válasz: nem sok mindent.

Az biztos, hogy a szerződést – akárcsak az előző pályázatnál – 10 évre köti majd meg a bérlővel az AGORA, és 2021. február 1-jétől lép hatályba. A rövid határidőből viszont tanultak, így most egészen január 14-én 11 óráig lehet pályázni és legkésőbb másnap elbírálják az ajánlatokat.

Azonban a bérleti díj ugyanannyi maradt, még mindig minimum 275 667 forint + ÁFA-t kell kiperkálnia majd a jövőbeli bérlőnek havonta. Maradt a víztoronyhoz tartozó terasz külön bérleti díja is, ami április 15-től szeptember 30-ig havonta minimum 1000 Ft/M 2 + ÁFA és az üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket is a bérlőnek kell beszereznie.

Mészáros D. Zsolt

A bérleti díj mellett a bérlőnek továbbra is fizetnie kell majd az üzemeltetési és egyéb költségeket is, mint például a központi fűtést, a víz- és áramfogyasztást, a szemétdíjat és megfelelő mennyiségű szeméttárolóról, illetve a kávézó berendezéséről és felszereléséről, valamint az előtte lévő terület tisztán tartásáról is gondoskodnia kell.

Fel kell továbbá vázolnia a pontos elképzeléseit a berendezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban, be kell szereznie a hatósági engedélyeket, gondoskodnia kell a karbantartásról, felújításról és esetleges pótlásról, cseréről is. Be kell tartania és tartatnia a tűzrendészeti, vagyonvédelmi, balesetvédelmi, egészségügyi és egyéb szabályokat, valamint szakmai előírásokat és valamennyi általános, kiegészítő, kockázati biztosítási szerződést is meg kell kötnie.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó feltételt enyhítették azonban, most nettó 1 millió forintot köteles kifizetni biztosítékként minden pályázó, ez az első körben még nettó 10 millió volt. Az ígéret viszont, hogy ezt az összeget beszámítják majd bérleti díjba, továbbra is áll. A többi ajánlattevőnek pedig a pályázat elbírálást követő 8 napban visszautalják, kivéve, ha visszavonják ajánlatukat vagy valamilyen hozzá köthető okból kifolyólag meghiúsult a pályázat.

Mészáros D. Zsolt

A pályázat és a részletes feltételek itt érhetők el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet