Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra szigorítanak a korlátozásokon a szerb gócpontokban

Belgrádban például kötelezővé tették a maszk viselését zárt térben, valamint a tömegközlekedési eszközökön.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerbiában hétfőről keddre 242-vel 14 288-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Hétfőn négy újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 274-re emelkedett. Koszovóban egy nap alatt 2677-ről 2799-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a Covid-19 betegségnek, ezzel 50-re nőtt a halottak száma.

A miniszterelnök ismét arra figyelmeztetett, hogy ha nem csökken a fertőzöttek száma, akkor a járványgócokat vesztegzár alá helyezhetik, az ország ugyanis nem engedheti meg magának, hogy a koronavírus-járvány második hulláma is olyan súlyos csapást mérjen a gazdaságra, mint az első, ezért most azokra a helyekre kell odafigyelni, ahol sok a fertőzött.

Észak-Macedóniában keddre 6080-ról 6209-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt 12-en haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, és ezzel 298-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Az egészségügyi miniszter szerint azok a fertőzöttek, akiknek csak enyhe tünetei vannak, otthon is lábadozhatnak, ám amint súlyosbodnak a tünetek, be kell feküdniük a kórházba. Elmondta, a legtöbb haláleset azért történt, mert a betegek későn jelentkeztek panaszaikkal az orvosnál.

Montenegróban az utóbbi 24 órában 481-ről 501-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Vasárnap óta nem volt halálos áldozata a betegségnek, így a halottak száma 11. Járványügyi szakemberek szerint azért ugrott meg jelentősen a fertőzöttek száma az utóbbi hetekben, mert Montenegró megnyitotta határait a turisták előtt, és újra engedélyezte a vendéglátóhelyek működését.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 4203-ról 4360-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A Covid-19 betegségbe hétfőn hatan haltak bele, az áldozatok száma összesen 184.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra