Újra virágzik a magnólia a szombathelyi Fő téren

Szép nagy levelei között sorban felbukkannak a kis virágok.

Már biztos tavasz van Szombathelyen, virágzik a Fő téren a magnóliafa – írtuk Már biztos tavasz van Szombathelyen, virágzik a Fő téren a magnóliafa 2023. March 21. 13:28 még márciusban, amikor megláttuk az idei első rügyfakadást. Aztán elillant a tavasz, vele együtt pedig a magnólia virágai is.

Újra virágzik a Fő téri magnólia
Mészáros D. Zsolt

De most újra megörvendeztetett bennünket virágokkal ez a csodás fa, amin lehet, hogy sokan meglepődnek, hiszen a legtöbb magnólia virágzása április-május környékére esik.

Újra virágzik a Fő téri magnólia
Mészáros D. Zsolt

Vannak azonban olyan fajták, melyek a tavaszi virágzás után nyári másodvirágzásra is képesek. Ilyen a Fő téri magnólia is, melynek szép nagy levelei között sorban bukkannak fel a kis virágok.

Újra virágzik a Fő téri magnólia
Mészáros D. Zsolt

Az utakerthez.hu azt írja, hogy léteznek olyan magnóliák, melyek tavasz helyett egész nyáron hozzák hófehér vagy krémszínű virágaikat, ilyen például az örökzöld magnólia.

Újra virágzik a Fő téri magnólia
Mészáros D. Zsolt

Gyönyörködjetek benne ti is!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely