Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem engedték el az RTL Klub és az ATV újságíróit a rendőrök, akik a Kétfarkú Kutya Párt járdafestéséről forgattak Kaposváron

Végül mindenki szabadon távozhatott.

Másfél órán át feltartották az RTL Híradó és az ATV stábját is a helyszínelő rendőrök Kaposváron, amikor éppen azt rögzítették, ahogyan az egyre kevésbé viccelő viccpárt "passzivistái" járdarepedéseket pingálnak ki színekkel.

Borsodi Zoltán

A Kétfarkú Kutyapárt egy új rendelet ellen tiltakozott így, amelyik május elsejétől megtiltja, hogy színes festékkel fessenek le járdákat a somogyi megyeszékhelyen.

Alig pár perccel az után, hogy hozzáláttak a művelethez, rendőrök érkeztek a helyszínre, és az aktivistákat, valamint az RTL és az ATV stábját is igazoltatták. Ezután közölték, hogy amíg az intézkedés véget nem ér, az újságírók sem hagyhatják el a helyszínt. Kérdésünkre Borsodi Zoltán, az RTL tudósítója azt mondta, hogy amúgy sem mentek volna el, hiszen akkor is felvették volna, ahogy az egyenruhások az aktivisták ellen intézkednek.

Borsodi Zoltán

Egyébként furcsa volt, hogy nem kértek újságíró igazolványt sem, tehát akár papírmasé kamerával és mikrofonnal is álcázhattuk volna magunkat, miközben valójában rongálók vagyunk

- tette hozzá Borsodi, aki nem érezte arányosnak a másfél órás várakoztatást, bár az látszott, hogy elsősorban a rendőri tanácstalanság miatt húzódott el ennyire.

Drága pereket emlegetett a rendőr

Nagyon sokáig tanakodtak, rádióztak, erősítés jött, miután tisztáztuk velük, hogy nem tesszük le a kamerát és forgatni fogunk végig. Eleinte próbáltak lebeszélni róla. Például drága pereket emlegetett az egyikük.

Végül mindenki szabadon távozhatott. A kilencvenes évekbeli akciófilmekkel megegyező hosszúságú intézkedés végén lefoglalták a festékeket és az ecseteket, majd a négy aktivista ellen rongálás miatt szabálysértési eljárást indítottak.

És a végeredmény egyik részlete
Borsodi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra