Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan kijavítja a felbontott kapubejárókat a kivitelező a szombathelyi Újvilág utcában

A járda viszont marad a régi, az nem volt a felújítás része.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén írtunk róla Másfél hete levonultak a munkások az Újvilág utcából, felbontva hagyták a kapubejárókat 2019. October 27. 14:39 , hogy az Újvilág utcát felújító munkások közel két hete levonultak, de felbontva hagytak több kapubejárót. Mindezt az érintett lakók jelezték nekünk, ki is mentünk a helyszínre, ott készültek fotóink is.

Felmart és otthagyott kapubejáró az Újvilág utcában
Szilágyi József (telefonos fotó)
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A lakók azt is kifogásolták, hogy miközben az úttestet felújították, a járda maradt a régi. És azt is, hogy az új aszfaltréteg mellett laza burkolat maradt az útpadkán, amit az eső és az autók a csapadékelvezető árkokba sodornak.

Laza padka
Szilágyi József (telefonos fotó)

Cikkünkben Másfél hete levonultak a munkások az Újvilág utcából, felbontva hagyták a kapubejárókat 2019. October 27. 14:39 is írtuk, hogy kérdésekkel fordultunk az önkormányzathoz, mint a felújítás megrendelőjéhez, s a kivitelező Alpok-Colas konzorciumhoz.

Az önkormányzattól még nem kaptunk választ, a konzorciumtól viszont igen. Kérdéseinkre pontokba szedve válaszoltak.

A kivitelező válaszai

 • A Konzorcium Megrendelővel kötött szerződése az Újvilág utca járdafelújítását nem tartalmazta.
 • Az érintett szakaszon a padkaépítés befejeződött, de előfordulhatnak szakaszok, ahol a kezdeti időszakban a szerkezet a forgalom és egyéb hatások miatt fellazulhat.
 • Az esetlegesen felmerülő – ilyen jellegű problémákat – a későbbiekben a Konzorcium, a szerződésben vállalt kötelezettségei alapján, javítani fogja .
 • A kapubejárók a korábbi állapotnak megfelelő burkolattal –a munkák megkezdése előtt készített állapotfelmérés alapján – helyreállításra kerülnek, amelyeknek nagy része már meg is történt.
 • A hiányzó néhány kapubejáró helyreállítása is részlegesen megtörtént, a végleges aszfaltburkolat várhatóan a héten elkészül.
 • Vagyis a kivitelező ígérete szerint a laza padkát és a felbontott kapubejárókat rövidesen kijavítják.

  A járda viszont marad a régi, az talán egy újabb, sikeres uniós pályázat segítségével újulhat meg.

  Újvilág utca: a járda marad
  Józing Antal

  Az Újvilág utca felújítását, hat másik utcával együtt, idén tavasszal jelentették be Hét utcát újítanak fel Szombathelyen egy nyertes uniós pályázatból 2019. April 27. 09:10 . A város ehhez 915 millió forint uniós pályázatot nyert el, a történtek ismeretében most már szembetűnő, hogy ebből a pénzből 5112,1 méter közút felújítását, 1015 méter kerékpársáv és kerékpárút kialakítását, 606,35 méter járdafelújítást és új járda építését, 508,3 méter hosszúságban bel- és csapadék-vízvédelmi létesítmények felújítását, továbbá 120 méter parkolósáv létesítését tervezték meg.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés