Ukrajna bármelyik pillanatban megindíthatja az ellentámadást

Az ukrán kormánynak "nincs joga hibázni az ellentámadással kapcsolatban, mert ez egy Isten adta történelmi lehetőség, amit nem veszíthetünk el".

Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács titkára a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy Ukrajna "kész elindítani holnap, holnapután vagy akár egy héten belül" az oly régóta tervezett offenzívát az oroszok által megszállt területekért. A Telex által szemlézett cikkből konkrét dátum nem derült ki, ugyanis az ukránok ezzel nem akarják előzetesen kisegíteni az oroszokat.

Danilov szerint akkor fognak az ukránok támadni, amikor a parancsnokok úgy látják, hogy a háború adott pontján elérheti a legjobb eredményt. Szerinte az ukrán kormánynak "nincs joga hibázni az ellentámadással kapcsolatban, mert ez egy Isten adta történelmi lehetőség, amit nem veszíthetünk el" - mondta, hozzátéve, hogy "valóban független, nagy európai ország lehessünk".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek