Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ungár: Hende Csabának fontosabb a Fidesz akarata, mint a szombathelyiek munkahelye

Szerinte meglepő, hogy Hende részt akar venni Szombathely hulladékgazdálkodásának megoldásában, miközben ő nyújtotta be az ezt ellehetetlenítő törvényjavaslatot.

Február 22-én kétharmados többséggel a Fidesz átnyomta az országgyűlésen Döntött a parlamenti kétharmad, magáncégeké lesz a hulladékszállítás February 23. 10:45 azt az egyébként erősen vitatható Az alkotmánybíróság elkaszálta a hulladékgazdálkodás államosítását February 11. 15:28 törvényjavaslatot, ami kiveszi az önkormányzatok kezéből a hulladékkezelést, és átadja azt magáncégeknek.

A törvény hatalmas problémát okoz azoknak az önkormányzati cégeknek, amelyek jelenleg elvégzik a tényleges hulladékgyűjtési, szállítási, kezelési feladatokat. Szombathelyen ez a SZOVA, a cégnek megvannak a hulladékkezeléshez a gépei, telephelye, szervize, munkatársai, nyitott kérdés, hogy mi lesz a gépek és a munkatársak sorsa.

Erről a törvényről, és elfogadásának körülményeiről csütörtökön Ungár Péter azt mondta, elég meglepő, hogy a hulladékgazdálkodási törvényt, amit az Országgyűlés tárgyalt a héten, az a Hende Csaba adta be, aki közben a hulladékprobléma megoldásán dolgozik.

Az LMP-s képviselő hangsúlyozta, hogy eleve Hende Csabának köszönhető, hogy az országban szinte egyedülálló módon Szombathely nem maga rendelkezik a hulladékgazdálkodás fölött, azt egy soproni cég felügyeli.

"A most elfogadott törvénynek az lehet a következménye, hogy az ország összes városa, így Szombathely is elveszíti a kontrollt a hulladékgazdálkodás felett, ez állami fennhatóság alá kerül, és elveszíti az összes pénzügyi lehetőséget arra, hogy a hulladékgazdálkodás fölött gazdaságilag ellenőrzést gyakoroljon, és szervezze azt" - mondta Ungár Péter.

"A hulladékgazdálkodás az egyik legfontosabb városi közszolgáltatás. Ennek a törvénynek az is lehet a következménye, hogy 100 munkahely kerül veszélybe Szombathelyen, és úgy látszik Hende Csabának fontosabb az, hogy megfeleljen a fideszes frakcióvezetésnek, mint hogy ezt a 100 szombathelyi munkahelyet megvédje" - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Döntött a parlamenti kétharmad, magáncégeké lesz a hulladékszállítás

Több tízmilliárd elherdálása után, az alkotmánybíróság aggályai ellenére átnyomták a hulladéktörvényt a parlamenten.

Az alkotmánybíróság elkaszálta a hulladékgazdálkodás államosítását

Így egyelőre csúszik a hulladékszállítás koncesszióba adása is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra