Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ungár: Hende Csabának fontosabb a Fidesz akarata, mint a szombathelyiek munkahelye

Szerinte meglepő, hogy Hende részt akar venni Szombathely hulladékgazdálkodásának megoldásában, miközben ő nyújtotta be az ezt ellehetetlenítő törvényjavaslatot.

Február 22-én kétharmados többséggel a Fidesz átnyomta az országgyűlésen Döntött a parlamenti kétharmad, magáncégeké lesz a hulladékszállítás February 23. 10:45 azt az egyébként erősen vitatható Az alkotmánybíróság elkaszálta a hulladékgazdálkodás államosítását February 11. 15:28 törvényjavaslatot, ami kiveszi az önkormányzatok kezéből a hulladékkezelést, és átadja azt magáncégeknek.

A törvény hatalmas problémát okoz azoknak az önkormányzati cégeknek, amelyek jelenleg elvégzik a tényleges hulladékgyűjtési, szállítási, kezelési feladatokat. Szombathelyen ez a SZOVA, a cégnek megvannak a hulladékkezeléshez a gépei, telephelye, szervize, munkatársai, nyitott kérdés, hogy mi lesz a gépek és a munkatársak sorsa.

Erről a törvényről, és elfogadásának körülményeiről csütörtökön Ungár Péter azt mondta, elég meglepő, hogy a hulladékgazdálkodási törvényt, amit az Országgyűlés tárgyalt a héten, az a Hende Csaba adta be, aki közben a hulladékprobléma megoldásán dolgozik.

Az LMP-s képviselő hangsúlyozta, hogy eleve Hende Csabának köszönhető, hogy az országban szinte egyedülálló módon Szombathely nem maga rendelkezik a hulladékgazdálkodás fölött, azt egy soproni cég felügyeli.

"A most elfogadott törvénynek az lehet a következménye, hogy az ország összes városa, így Szombathely is elveszíti a kontrollt a hulladékgazdálkodás felett, ez állami fennhatóság alá kerül, és elveszíti az összes pénzügyi lehetőséget arra, hogy a hulladékgazdálkodás fölött gazdaságilag ellenőrzést gyakoroljon, és szervezze azt" - mondta Ungár Péter.

"A hulladékgazdálkodás az egyik legfontosabb városi közszolgáltatás. Ennek a törvénynek az is lehet a következménye, hogy 100 munkahely kerül veszélybe Szombathelyen, és úgy látszik Hende Csabának fontosabb az, hogy megfeleljen a fideszes frakcióvezetésnek, mint hogy ezt a 100 szombathelyi munkahelyet megvédje" - tette hozzá.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Döntött a parlamenti kétharmad, magáncégeké lesz a hulladékszállítás

Több tízmilliárd elherdálása után, az alkotmánybíróság aggályai ellenére átnyomták a hulladéktörvényt a parlamenten.

Az alkotmánybíróság elkaszálta a hulladékgazdálkodás államosítását

Így egyelőre csúszik a hulladékszállítás koncesszióba adása is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra