Vádat emeltek a szombathelyi kaszinót felgyújtók ellent

A szombathelyi ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két fiatal ellen, akik még 2016 áprilisában Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 felgyújtották az egykori szombathelyi kaszinó épületének tetőszerkezetét.

A fiatalok bementek a lakatlan épületbe, ahol a tetőtérben kialakított étteremben meggyújtották a felhalmozott papírhulladékot. A felcsapó lángok rövidesen átterjedtek az épület tetőszerkezetére is.

Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Még mindig ég a kaszinó épülete. További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

A fiatalok megpróbálták eloltani a tüzet a közelben folyó patakból merített vízzel, de hiába próbálkoztak, a teljes födémszerkezet leégett. Olyannyira, hogy az egyébként is elhanyagolt és omladozó Brenner-villa épületét a vasi katasztrófavédelem szerint Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 nem lehet már megmenteni.

Az egykori patinás szombathelyi kaszinóban - az ügyészség becslése szerint - több mint 18 millió forint kár keletkezett, ami azóta sem térült meg. Maga a villa évek óta üresen állt, a tűzeset előtt hajléktalanok vertek benne tanyát, a belső részét pedig szétverték.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét gyújtogatóval szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetése kiszabására tett indítványt.

Képgalériák és videók a tavaly tavaszi kaszinótűzről

Videóösszefoglalónk a tűzesetről
Így dolgoznak az emelőkosaras járművel
Helyszíni mobilos videófelvétel
Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Oltják a lángokat. További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály
Olvasónk, Leyrer Gergő videója a belvárosból
Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Kivonultak a mentők is
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nyílt levéllel tették helyre Puskás Tivadart a leégett kaszinó ügyében

Torjay Valter szerint illene megmenteni a város történelmi szempontból fontos épületét.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló