Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vádat emeltek a szombathelyi kaszinót felgyújtók ellent

A szombathelyi ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két fiatal ellen, akik még 2016 áprilisában Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 felgyújtották az egykori szombathelyi kaszinó épületének tetőszerkezetét.

A fiatalok bementek a lakatlan épületbe, ahol a tetőtérben kialakított étteremben meggyújtották a felhalmozott papírhulladékot. A felcsapó lángok rövidesen átterjedtek az épület tetőszerkezetére is.

Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Még mindig ég a kaszinó épülete. További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

A fiatalok megpróbálták eloltani a tüzet a közelben folyó patakból merített vízzel, de hiába próbálkoztak, a teljes födémszerkezet leégett. Olyannyira, hogy az egyébként is elhanyagolt és omladozó Brenner-villa épületét a vasi katasztrófavédelem szerint Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 nem lehet már megmenteni.

Az egykori patinás szombathelyi kaszinóban - az ügyészség becslése szerint - több mint 18 millió forint kár keletkezett, ami azóta sem térült meg. Maga a villa évek óta üresen állt, a tűzeset előtt hajléktalanok vertek benne tanyát, a belső részét pedig szétverték.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét gyújtogatóval szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetése kiszabására tett indítványt.

Képgalériák és videók a tavaly tavaszi kaszinótűzről

Videóösszefoglalónk a tűzesetről
Így dolgoznak az emelőkosaras járművel
Helyszíni mobilos videófelvétel
Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Oltják a lángokat. További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály
Olvasónk, Leyrer Gergő videója a belvárosból
Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
Kivonultak a mentők is
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nyílt levéllel tették helyre Puskás Tivadart a leégett kaszinó ügyében

Torjay Valter szerint illene megmenteni a város történelmi szempontból fontos épületét.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra