Vádat emeltek a diákmunkás ellen, aki felgyújtott egy seprűt a szombathelyi Tescóban

Közveszélyokozás miatt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Hosztesz gyújtogatott a szombathelyi szupermarketben 2022. July 10. 10:53 2022. nyarán meggyújtott egy cirokseprűt a Gazdag Erzsi utcai Tescóban hoszteszként dolgozó diáklány, majd elsétált. Bár később visszament oltani, a gyújtogatással 700 ezer forint anyagi kár keletkezett és az áruház aznap már nem nyitott ki.

A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben – derült ki a Vas Vármegyei Főügyészség lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

A vádirat szerint 2022. júliusában munkahelyén, egy áruházlánc szombathelyi üzletében szándékosan tüzet okozott, meggyújtott egy cirokseprűt, amelynek következtében több seprű is égni kezdett, majd elsétált a helyszínről.

Tűz egy bevásárlóközpontban - kipróbálta a nő, éghető-e a cirokseprű
TM/Nyugat.hu

Néhány perccel később visszament a seprűkhöz, levett egy polcra kihelyezett tűzoltó készüléket, és megkísérelte eloltani a tüzet, amiben egy vásárló is próbált segíteni. Az áruház dolgozói eközben elkezdték kiterelni a vásárlókat az épületből és riasztották a tűzoltókat.

A tűz következtében közveszélyes helyzet alakult ki, mert előre fel nem becsülhető értékű vagyontárgyak kerültek veszélybe.

A biztonsági kamera rögzítette a gyújtogatást, a diáklányt a szupermarket előtt találták a rendőrök
TM/Nyugat.hu

A fiatalkorú vádlott által okozott tűz miatt közel 700.000 Ft rongálási kár keletkezett.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló