Vádat emeltek a diákmunkás ellen, aki felgyújtott egy seprűt a szombathelyi Tescóban

Közveszélyokozás miatt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Hosztesz gyújtogatott a szombathelyi szupermarketben 2022. July 10. 10:53 2022. nyarán meggyújtott egy cirokseprűt a Gazdag Erzsi utcai Tescóban hoszteszként dolgozó diáklány, majd elsétált. Bár később visszament oltani, a gyújtogatással 700 ezer forint anyagi kár keletkezett és az áruház aznap már nem nyitott ki.

A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben – derült ki a Vas Vármegyei Főügyészség lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

A vádirat szerint 2022. júliusában munkahelyén, egy áruházlánc szombathelyi üzletében szándékosan tüzet okozott, meggyújtott egy cirokseprűt, amelynek következtében több seprű is égni kezdett, majd elsétált a helyszínről.

Tűz egy bevásárlóközpontban - kipróbálta a nő, éghető-e a cirokseprű
TM/Nyugat.hu

Néhány perccel később visszament a seprűkhöz, levett egy polcra kihelyezett tűzoltó készüléket, és megkísérelte eloltani a tüzet, amiben egy vásárló is próbált segíteni. Az áruház dolgozói eközben elkezdték kiterelni a vásárlókat az épületből és riasztották a tűzoltókat.

A tűz következtében közveszélyes helyzet alakult ki, mert előre fel nem becsülhető értékű vagyontárgyak kerültek veszélybe.

A biztonsági kamera rögzítette a gyújtogatást, a diáklányt a szupermarket előtt találták a rendőrök
TM/Nyugat.hu

A fiatalkorú vádlott által okozott tűz miatt közel 700.000 Ft rongálási kár keletkezett.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló