Vádat emeltek a sofőr ellen, aki elgázolt egy idős embert Szombathelyen

A 67 éves gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 márciusában, Szombathelyen személygépkocsival jobbra kanyarodás során nem észlelte, hogy neki bal kéz felől egy gyalogos kel át az úttesten, így elütötte.

A 67 éves sértett először a gépkocsi motorháztetőjére, majd az úttestre esett, és a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

Mind a sértett, mind a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mivel előbbi nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ment át az úttesten, utóbbi pedig úgy közlekedett, hogy figyelmetlenségével veszélyeztette más személy biztonságát.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek