„Van egy bomba az iskolában” – A zalaegerszegi tanulók múzeumban, kiállítóteremben és az Intersparban várták a bombariadó végét

Hét iskola kapott fenyegető levelet. Közleményt adott ki a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Egyszerre hét zalaegerszegi iskolában van bombariadó February 07. 12:04 , kedden reggel a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum e-mailben kapott fenyegetést, miszerint hét zalaegerszegi oktatási intézményben bomba van.

Lapinformációk szerint ezek az iskolák voltak az érintettek: Ady, Csány, Dózsa, Ganz, Kölcsey, Petőfi, Zrínyi.

A rendőrök a helyszíneken profi bombakutatókkal és robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket, de robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat sehol sem találtak.

Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást.
MTI/Katona Tibor

Az országos hírré vált ügy kapcsán kedden délután sajtóközleményt adott ki a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

Ebben többek között ezt írják:

„2022. február 7-én, kedden 8:00 órakor a Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény e-mail üzenetet kapott, melyben az állt, hogy: „Van egy bomba az iskolában”.

Ezek után a tankerület és az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségre. A tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését.

A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar). A tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek, a szülőket emailben, a közösségi média felületein és a Krétán keresztül tájékoztatták.

Az érintett iskolákban fél 12 körül állt helyre a rend.

Zalaegerszegen kedden korán reggel mínusz 8 fok volt, és a hőmérséklet napközben sem emelkedett nulla fok fölé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet