Váratlan fejlemény: itt az új százforintos

Mert 100 éves az MNB.

„A Magyar Nemzeti Bank a Magyar Nemzeti Bank alapításának 100. évfordulója alkalmából 100 forintos címletű érmét bocsát ki. A kibocsátás időpontja: 2024. május 16.” – olvasható a mai Magyar Közlönyben.

A leírás szerint az érme előlapján:

" a középmezőben kissé excentrikusan elhelyezve a Magyar Nemzeti Bank logójának ábrázolása látható, amelyet a Magyar Nemzeti Bank által 1924-ben kibocsátott részvény díszítőkeretéből vett – két oldalt a belső magon túlnyúló és az előlap külső szélén futó gyöngysort is megszakító – motívum-részlet vesz körül. Az előlap szélén, felső köriratban a „MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban – három sorba tördelve – a „100 ÉVE A FÜGGETLEN, STABIL PÉNZÜGYI RENDSZER ŐRE” felirat olvasható, amely tartalmi egységet képez a logóábrázolással. Az alsó körirat fölött, bal oldalon a Magyar Nemzeti Bank alapításának évét jelölő „1924” felirat, jobb oldalon a „2024” verési évszám olvasható."

Magyar Közlöny

Az érme hátlapja így néz majd ki:

Magyar Közlöny

Az érméből kétmillió darab készíthető.

A kerek évfordulóra az MNB 50 ezer forintos címletű ezüst emlékérmét is kibocsát, de abból csak hatezer készül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság