Váratlanul meghalt egy DK-s képviselő

Kordás László 53 éves volt.

Van olyan, amikor nincsenek szavak. Tegnap este váratlanul elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő, bér- és munkaügyi árnyékminiszter – a barátunk, harcostársunk. 53 éves volt – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a DK.

Mint írják, egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével, frissen végzett karosszéria-lakatosként is tagja volt a Vasas Szakszervezetnek. Munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, később közgazdász diplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.

Illyés Tibor, MTI/MTVA

2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

„Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a 'melósok' világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje” – írják.

A DK döbbenten áll a történtek előtt, Kordás ugyanis tegnap reggel még részt vett az Árnyékkormány ülésén. Most a párton és az Árnyékkormányon kívül gyászolja családja, gyermekei és a szakszervezetek tagjai is. A DK saját halottjának tekinti, temetéséről intézkednek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet