Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Mihály miniszter kevésbé optimista, mint korábban

A pénzügyminiszter komolyabb gazdasági visszaesés lehetőségéről beszélt a Reuters-hírügynökségnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Mihály korábban már pedzegette, hogy legrosszabb forgatókönyv esetén akár még kisebb recesszió is elképzelhető Magyarországon, de most most még a korábbinál is pesszimistábbnak tűnik a magyar pénzügyminiszter.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Reutersnek ugyanis úgy nyilatkozott, hogy a kormány a hónap végén ismét áttekinti a magyar GDP és a költségvetési deficit helyzetét, mert a világjárvány nagyobb hatással van Közép-Európára, amint azt korábban gondolták.

Egy hónappal ezelőtt úgy számoltak, hogy Magyarországon a visszaesés 3 százalék lesz, de a legújabb fejlemények fényében még ennél is rosszabbak a kilátások.

Varga Mihály
Facebook/Varga Mihály

Az online pénztárgépek adatai azt mutatják, hogy a fogyasztás csak a fele (54%) a tavaly ilyenkorinak, ami hatalmas adókiesést jelent a központi költségvetésnek.

Varga nem számít egész évben érdemi bevételt a turizmusból, az exportot a szállítási nehézségek akadályozzák, és egyelőre az sem teljesen látható, hogyan alakul a jövőben a gyógyszer-, a gépjármű- és a vegyipar helyzete.

A költségvetési hiány ügyében a kormány még ragaszkodott a 3 százalékhoz, de mára láthatóan elengedte az is.

A Reuters újságírójának kérdésére Varga Mihály nem zárta ki, hogy a hiány 4,5 százalék körül is lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés