Ki hozott 322 millió forintos támogatást Szombathelyre?

Kiderült, nem is jött plusz pénz, csak fel lehet használni a zárolt összegeket.

„Az a 322 millió forint nem most jött, régóta a számlánkon van, csak nem használhattuk fel” – mondta a városi közgyűlés csütörtöki ülésén Nemény András polgármester.

Egy korábban beragadt uniós támogatás egy részét kapja meg a város, miután félmilliárddal lett drágább a piac felújítása – írtuk a múlt héten. 322 millió forint jön a vásárcsarnok felújításához Szombathelyre September 20. 15:01 Nemény András posztolta a Facebookon korábban, hogy a város felhasználhatja az összeget, és azt a vásárcsarnok felújításának többletköltségeire Csekély 170 millióval kell megtolni a szombathelyi vásárcsarnok felújítását 2020. September 18. 19:57 fordítják.

„Június végén kértem Navrasics Tibor miniszter úr segítségét, hogy a Szombathelyi Vásárcsarnok önkormányzat által megfizetett többletköltségét (508 millió forintot) a több éve bennragadt Szombathelyt illető európai uniós forrásból segítse megfizetni. A ma megjelent kormánydöntés értelmében 322 millió forintot meg is kapunk belőle” – írta a polgármester.

Hende azonnal reagált

Néhány órával később Hende Csaba országgyűlési képviselő szintén posztolt egyet, ezt írta: „A Kormány 322 millió forint többlet-támogatást biztosít a szombathelyi Vásárcsarnok felújításához. Köszönöm a Kormánynak, hogy ismét jelentős összeggel támogatja városunkat! Hajrá Szombathely!”

Az ügy a városi közgyűlésen is elhangzott, azzal, hogy Hende Csabának köszönhető a 322 millió forint támogatás. Nemény András erre jelentette ki, hogy nem új pénzről van szó. Korábbi uniós projektekre elnyert támogatásokból megmaradt összegekről van szó, ezek ott maradtak a város számláján, de nem lehetett elkölteni.

Emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat korábban is kérte a kormányt, hogy oldják fel a zárlatot, és kérték Hende Csabát, járjon közbe az ügyben. A polgármester szerint Hende erre válaszolta, hogy ő nem postás.

Nemény elmondta, a nyáron Navracsics Tibor fejlesztési miniszter segítségét kérte, aki azt meg is ígérte. Ennek eredménye, hogy a múlt héten a kormány engedélyezte a pénzfelhasználását, amit a vásárcsarnok plusz költségeinek fedezetére fordítanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t