322 millió forint jön a vásárcsarnok felújításához Szombathelyre

Egy korábban beragadt uniós támogatás egy részét kapja meg a város, miután félmilliárddal lett drágább a piac felújítása.

„Június végén kértem Navrasics Tibor miniszter úr segítségét, hogy a Szombathelyi Vásárcsarnok önkormányzat által megfizetett többletköltségét (508 millió forintot) a több éve bennragadt Szombathelyt illető európai uniós forrásból segítse megfizetni. A ma megjelent kormánydöntés értelmében 322 millió forintot meg is kapunk belőle” – írta Facebook-posztjában Nemény András, Szombathely polgármestere. Aki a segítséget meg is köszönte a miniszternek.

A vásárcsarnok felújításához kellett az önkormányzatnak plusz 508 millió forint támogatást adni. A város még 2016-ban 1 milliárd 225 millió forint uniós támogatást nyert el a felújításra, az első, sikertelen Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése 2018. November 06. 15:23 közbeszerzési eljárás után csökkentették a műszaki tartalmat, tehát néhány elemet kihagytak, mert a legolcsóbb ajánlat is 2 milliárd forint közelében volt.

Élet a felújított vásárcsarnokban.
Mészáros D. Zsolt

De így is a meghirdetett összegnél 350 millióval drágábban volt csak jelentkező, Nincs elég pénz a szombathelyi Vásárcsarnok felújítására, egyelőre marad a jelenlegi állapot 2019. December 07. 09:55 a 2019 őszén hivatalba lépett új városvezetés úgy döntött, hogy kifizetik ezt a plusz pénzt. Mert ha nem teszik, elveszítik az uniós pályázatot, és a vásárcsarnok sem újul meg. De már akkor szó volt róla, hogy ezt a plusz pénzt megpróbálják visszaszerezni majd.

A munka során azonban kiderült, hogy vannak újabb költségek. Az eredeti tervek hiányában át kellett tervezni például a támfalakat, és több megoldandó hiányosságra is bukkantak. 2020 szeptemberében a közgyűlés további 170 milliót szavazott meg Csekély 170 millióval kell megtolni a szombathelyi vásárcsarnok felújítását 2020. September 18. 19:57 a felújításra, azért, hogy végre elkészüljön a vásárcsarnok.

Ezt a két összeget kérte a városvezetés Navracsics Tibor területfejlesztési minisztertől. A kormány ma úgy döntött, hogy a város korábbi európai uniós fejlesztéseiből megmaradt maradványösszegekből 322 millió forintot visszaad a városnak, és ezzel csökkenti a vásárcsarnokra fordított önkormányzati pénzek összegét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet