Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasemberek képeken: ilyen volt a 37. Vasi Vasember triatlon verseny

Négyszázhúszan teljesítették a távot.

Szombaton 37. alkalommal rajtolt el a Vasi Vasember Galambos Trans Triatlon A modern élet sportja – Szombathelyen már 1984 óta versenyeznek a vasemberek July 07. 18:01 verseny Szombathelyen. Több évtizedes hagyománnyal rendelkezik a viadal, amelyet 1984-ben rendeztek meg először. Ezt akár történelmi évnek is lehet nevezni, hiszen valószínű, hogy az akkori szervezők sem gondolták, hogy 37 évvel később is lesz ilyen verseny.

Vasi Vasember
Meleg volt
Facebook

A próba három versenyszámból áll, a versenyzőknek 1500 métert kell úszniuk, aztán 40 kilométert kerékpározni, végül 10 kilométert kell futniuk. Külön indulnak a férfi, a férfi szenior és a női versenyzők.

A verseny Facebook oldaláról egy kis mozgó hangulatkép:

A verseny helyszíne sem változott Szombaton rajtol a 37. Vasi Vasember Triatlon, közben Tepsi fesztivál is lesz July 08. 12:08 az elmúlt 37 évben, a versenyzők a Csónakázótóban úsznak, a Szombathelyt körülvevő 14 településen át kerékpároznak, végül a Tófürdő körül és a múzeumfalun át futnak. Mint mindig, most is óriási érdeklődés övezte a viadalt, 420-an indultak, köztük huszonhárom váltó. Mindannyian sikeresen teljesítették a távot.

Vasi Vasember
A hídról szurkolni jó
Facebook
A férfiaknál az abszolút versenyt Badar Gergő (Tiszakécske) nyerte, míg a nőknél – a tavalyihoz hasonlóan – Zelinka Gabriella (UTE) diadalmaskodott. A férfiaknál a legjobb vasi a Vasi Triatlon versenyzője, Molnár Marcell lett, aki a harmadik helyen végzett, kategóriáját (férfi felnőtt 1) pedig megnyerte. A nőknél klubtársa, Kálovics Anikó 5. helyen zárt, a női szenior 1-es kategóriában első helyen végzett. Megyénket a Vasi Triatlonon kívül a SZoEse és a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub képviselte.

Van még néhány kép a galériában, ha erre rákattint.

Vasi Vasember
Ott úszik
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra