Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság első fokon érvénytelenítette a Vasivíz vezérigazgatói kinevezését

Az ítélet nem jogerős, és független a MEKH által indított eljárástól.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járásbíróság hétfő délelőtti tárgyalásán első fokon, nem jogerősen hatályon kívül helyezte a Vasivíz Zrt. közgyűlésének azt a határozatát, amelyben 2020. január 1-jével Molnár Miklóst vezérigazgatónak nevezték ki - írta a megyei napilap.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ez az eljárás független a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozata ellen indított pertől. A MEKH tavasszal indított vizsgálatot Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata April 02. 15:24 a Vasivíz Zrt-nél, mivel állításuk szerint Molnár Miklós kinevezése szabálytalan volt, ugyanis Molnár nem rendelkezik a törvény által előírt szakmai gyakorlattal.

A vizsgálatot a MEKH május végén lezárta, és másfélmillió forintra bírságolta Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul May 28. 15:15 a Vasivíz Zrt-t, valamint felszólította a céget, hogy 90 napon belül állítsák helyre a törvényes működést.

Molnár Miklós
Józing Antal

A MEKH határozata ellen a Vasivíz fellebbezett, az eljárás jelenleg is zajlik a Fővárosi Törvényszéken.

A Szombathelyen zajló bírósági eljárás ettől független, Virányi Balázs, a cég igazgatóságának tagja indította azért, hogy tisztázzák a Vasivíz ügyét. Lapunk kérdésére Virányi megerősítette, hogy a bíróság első fokon hatályon kívül helyezte a Molnár vezérigazgatói kinevezéséről szóló igazgatósági döntést. Virányi annyit mondott, a helyzet tisztázása miatt indította az eljárást.

A szombathelyi városvezetés korábban azt is közölte Folytatódik a vita arról, hogy Molnár Miklós lehet-e a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. November 20. 13:37 , hogy a Vasivíz korábbi vezérigazgatója, Kohut Viktor sem tölthette be volna a Vasivíz Zrt.-nél a pozíciót, ugyanis neki sem meg volt a kitételként említett 5 év szakmai tapasztalata, de a MEKH akkor nem indított vizsgálatot.

Az ügy érdekessége, hogy a bíróság a MEKH-nek azon határozata alapján hozta meg döntését, amely határozat ellen jelenleg is bírósági per folyik a Fővárosi Törvényszéken. Biztosra vehetjük, hogy a Vasivíz fellebbez a Szombathelyi Járásbíróság határozata ellen.

Megkerestük Koczka Tibort, a Vsivíz marketing menedzserét, aki annyit mondott, hogy folyamatban lévő ügyről nem akarnak nyilatkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés