Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata

November elejétől tart már a vita, azóta, hogy Molnár Miklóst jelölte a cég élére az új szombathelyi városvezetés.

Nincs meg Molnár Miklós víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata ahhoz, hogy a Vasivíz Zrt. vezérigazgatói feladatait elláthassa - írja a Vas Népe egy hozzájuk került jegyzőkönyvre hivatkozva.

Mint írják, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) ellenőrizte a céget, az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvben az szerepel, hogy a Vasivíz Zrt. "megsértette a vezető szakmai tapasztalatára vonatkozó jogszabályi követelményeket, mivel a munka törvénykönyve szerinti vezető víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata nem éri el az öt évet" .

November elejétől folyik a vita

Molnár Miklós volt alpolgármester, városi képviselő vezérigazgatói alkalmasságáról már tavaly november elején kirobbant a vita Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül? 2019. November 09. 11:57 , miután kiderült, hogy az új szombathelyi városvezetés őt szánja a Vasivíz élére.

Molnár Miklós még városi képviselőként
Mészáros D. Zsolt

Horváth Attila, a területért felelős alpolgármester lapunknak akkor azt mondta, semmilyen jogi aggály nem merül fel Molnár Miklós kinevezésével kapcsolatban. Egyrészt azért, mert Molnár megfelel a jogszabályi feltételeknek, másfelől a vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem egy vezetőre, hanem együttesen, a cég valamennyi vezetőjére fogalmaz meg elvárásokat, amelyeknek a Vasivíz Zrt. megfelel.

Két héttel később a polgármesteri hivatal is kiadott egy állásfoglalást:

"Molnár Miklós kinevezésénél a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jogszabályai szerint jártunk el. Molnár Miklós rendelkezik az előírt öt év szakmai tapasztalattal, így nincs jogi akadálya annak, hogy Molnár Miklós legyen a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója. Az ide vonatkozó törvény pontjai nem változtak.

Emellett bízunk abban, hogy a Közmű-szabályozási Hivatal nem alkalmaz majd kettős mércét senkinél, mert ebben az esetben dr. Kohut Viktor vezérigazgató sem tölthette be volna a Vasivíz Zrt-nél a vezérigazgatói pozíciót, ugyanis neki nem meg volt a kitételként említett öt év szakmai tapasztalata."

Molnár Miklóst december 17-én nevezték ki Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 a Vasivíz vezérigazgatójává, a január 22-i rendkívüli közgyűlésen Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből 2020. January 22. 14:27 bejelentette, hogy a hónap végével lemond képviselői mandátumáról, február elsejével foglalta el új posztját.

A koronavírus járvány miatt március 19-én katonai felügyelet alá került A Vasivíz felett is átvette ma az irányítást a honvédelem 2020. March 19. 16:49 a cég.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal vizsgálata március 31-től számítva 75 napig tart.

"A Vasivíz Zrt-nél folyamatban lévő hatósági eljárásokról nem áll módomban tájékoztatás adni" - közölte lapunk megkeresésére Koczka Tibor, a cég kommunikációs és marketing menedzsere.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet