Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata

November elejétől tart már a vita, azóta, hogy Molnár Miklóst jelölte a cég élére az új szombathelyi városvezetés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs meg Molnár Miklós víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata ahhoz, hogy a Vasivíz Zrt. vezérigazgatói feladatait elláthassa - írja a Vas Népe egy hozzájuk került jegyzőkönyvre hivatkozva.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mint írják, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) ellenőrizte a céget, az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvben az szerepel, hogy a Vasivíz Zrt. "megsértette a vezető szakmai tapasztalatára vonatkozó jogszabályi követelményeket, mivel a munka törvénykönyve szerinti vezető víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata nem éri el az öt évet" .

November elejétől folyik a vita

Molnár Miklós volt alpolgármester, városi képviselő vezérigazgatói alkalmasságáról már tavaly november elején kirobbant a vita Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül? 2019. November 09. 11:57 , miután kiderült, hogy az új szombathelyi városvezetés őt szánja a Vasivíz élére.

Molnár Miklós még városi képviselőként
Mészáros D. Zsolt

Horváth Attila, a területért felelős alpolgármester lapunknak akkor azt mondta, semmilyen jogi aggály nem merül fel Molnár Miklós kinevezésével kapcsolatban. Egyrészt azért, mert Molnár megfelel a jogszabályi feltételeknek, másfelől a vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem egy vezetőre, hanem együttesen, a cég valamennyi vezetőjére fogalmaz meg elvárásokat, amelyeknek a Vasivíz Zrt. megfelel.

Két héttel később a polgármesteri hivatal is kiadott egy állásfoglalást:

"Molnár Miklós kinevezésénél a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jogszabályai szerint jártunk el. Molnár Miklós rendelkezik az előírt öt év szakmai tapasztalattal, így nincs jogi akadálya annak, hogy Molnár Miklós legyen a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója. Az ide vonatkozó törvény pontjai nem változtak.

Emellett bízunk abban, hogy a Közmű-szabályozási Hivatal nem alkalmaz majd kettős mércét senkinél, mert ebben az esetben dr. Kohut Viktor vezérigazgató sem tölthette be volna a Vasivíz Zrt-nél a vezérigazgatói pozíciót, ugyanis neki nem meg volt a kitételként említett öt év szakmai tapasztalata."

Molnár Miklóst december 17-én nevezték ki Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. December 17. 11:37 a Vasivíz vezérigazgatójává, a január 22-i rendkívüli közgyűlésen Molnár Miklós bejelentette, hogy január 30-ával távozik a szombathelyi közgyűlésből January 22. 14:27 bejelentette, hogy a hónap végével lemond képviselői mandátumáról, február elsejével foglalta el új posztját.

A koronavírus járvány miatt március 19-én katonai felügyelet alá került A Vasivíz felett is átvette ma az irányítást a honvédelem March 19. 16:49 a cég.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal vizsgálata március 31-től számítva 75 napig tart.

"A Vasivíz Zrt-nél folyamatban lévő hatósági eljárásokról nem áll módomban tájékoztatás adni" - közölte lapunk megkeresésére Koczka Tibor, a cég kommunikációs és marketing menedzsere.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés