Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön megválaszthatják Molnár Miklóst a Vasivíz vezérigazgatójává, még nem hivatalos, ki veszi át képviselői mandátumát

Akár jövő februárig is csúszhat az ügy, attól függ, hogy Kohuth Viktor milyen módon távozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Akkor foglalkozunk az üggyel, amikor aktuális lesz" - válaszolta kérdésünkre Molnár Miklós tanácsnok, városi képviselő (Pro Savaria). A volt alpolgármestertől azt kérdeztük, ki veszi át mandátumát, ha csütörtökön, a Vasivíz tulajdonosi taggyűlésén December 12-én dől el, hogy tényleg Molnár Miklós lesz-e a Vasivíz vezérigazgatója 2019. December 04. 15:37 megválasztják a cég vezérigazgatójának.

A Vasivíznél most tanulságos szappanopera zajlik

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Molnárt a szombathelyi közgyűlés jelölte a posztra, az októberi ülésen Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 . A szombathelyi önkormányzat többségi, 53 százalékos tulajdonosa a Vasivíznek, a vezérigazgató kinevezéséhez azonban minimum 55 százaléknyi szavazat kell.

Molnár Miklóst októberben jelölték a Vasivíz vezérigazgatójának
Mészáros D. Zsolt

Molnár jelölése után a Fidesz által korábban kinevezett vezetők sorra távoznak a cégtől, a Vasivíz működésére semmilyen rálátása nem volt az előző ciklusban az ellenzéknek. Kántás Zoltán, az uszoda vezetője, volt fideszes városi képviselő már a sárvári fürdőt vezeti A sárvári fürdő igazgatója lett a szombathelyi uszoda volt vezetője 2019. December 03. 12:04 , a cég stratégiai igazgatója közös megegyezéssel és hatmillió forint plusz juttatással távozik Hatmillió forinttal és közös megegyezéssel távozott a Vasivíz Zrt. stratégiai igazgatója is 2019. December 05. 12:02 .

Kohuth Viktor távozó vezérigazgató lassan egy szappanopera szereplőjének tűnik, korábban az igazgatóság 35 millió 327 ezer forint bérkiegészítést szavazott meg Nem voltak elbocsátások a Vasivíznél, ahhoz csak a jelenlegi vezérigazgatónak lenne joga 2019. November 26. 15:41 , ami nagy felháborodást okozott. Ennek hatására a vezérigazgató, akinek menesztéséről az októberi városi közgyűlésen döntöttek, bejelentette Lemond a 35 millió forintos bérkiegészítéséről a Vasivíz Zrt. leköszönő vezérigazgatója 2019. November 27. 12:52 , hogy lemond a 35 millió forintos bérkiegészítésről, és elfogadja helyette a kilenc havi juttatást. Amit egyébként nem is nevesített a városi közgyűlés, csak ekkora összegben maximálta a kifizethető összeget.

A szombathelyi közgyűlés, mint a Vasivíz Zrt. többségi tulajdonosa, a novemberi ülésen Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak 2019. December 02. 11:54 viszont ezt sem támogatta, arról döntöttek, hogy a vezérigazgatónak maximum kéthavi juttatást fizessenek ki. Az igazgatóság viszont a múlt héten kilenc havi Juttatást szavazott meg Kohuthnak, azt nem tudni, milyen jogcímen akarják kifizetni. Ez mintegy 16-17 millió forintot jelent.

Molnárnak meg kell majd szüntetnie az összeférhetetlenséget

A csütörtöki tulajdonosi taggyűlésen ezekről a pénzekről is dönteni kell, és arról is, hogy Kohuth Viktor és távozni készülő társai milyen módok hagyják ott a céget. Ennek azért is van jelentősége, mert ettől függ, hogy vezérigazgatóvá választása esetén Molnár meddig marad városi képviselő.

Kohuth Viktor nehezen válik meg posztjától
BZ

A képviselői megbízatás és ez önkormányzati cég vezetése ugyanis összeférhetetlen, az összeférhetetlenséget meg kell szüntetni, amire 30 napja van az érintettnek.

Molnár esetében az összeférhetetlenség akkor lép életbe, amikor elfoglalja a vezérigazgatói posztot. Ezt viszont csak akkor tudja megtenni, ha Kohuth Viktor már távozott. Ha Kohuth-tal sikerül megállapodni, akkor közös megegyezéssel távozhat, ebben az esetben Molnár valószínűleg január 1-től lép hivatalba, és a hónap végéig kell lemondania a városi képviselőségről.

Ha nem sikerül megállapodni Kohuth Viktorral, akkor a jelenlegi vezérigazgatónak felmondanak, ebben az esetben azonban le kell töltenie a felmondási időt, ami egy hónaptól három hónapig tarthat. Molnár csak a felmondási idő lejárta után foglalhatja elé a posztot, ami után még 30 napja van az összeférhetetlenség megszüntetésére. Így akár tavaszig is elcsúszhat, hogy lemondjon képviselői mandátumáról.

Valószínűleg Koczka Tibor lesz a befutó

Molnár listán jutott a közgyűlésbe, így ha lemond a képviselői megbízatásról, nem kell időközi választás, a jelölő szervezet, ez esetben a Pro Savaria dönthet arról, hogy az októberi önkormányzati választásra összeállított listájukról ki tölti be Molnár megüresedő helyét.

Koczka Tibor örömmel vállalná
Mészáros D. Zsolt

A Pro Savaria listáját Molnár Miklós vezeti a Pro Savaria listáját, a jobbikos Balassa Péter a második 2019. September 07. 11:48 Molnár Miklós vezette, a második helyen Balassa Péter állt. Így elvileg Balassa lenne a következő, de korábbi hírek szerint a Jobbik politikusának a karrierje Budapesten folytatódik magas pártbeosztással.

A harmadik helyen Koczka Tibor volt alpolgármester és volt polgármester-jelölt áll, ő egyébként egy hónappal ezelőtti interjúnkban Koczka Tibor: Hende hallgat, a többiek meg lapítanak a fűben 2019. November 11. 18:56 azt mondta, ha rá esik a választás, örömmel vállalja.

Tehát valószínűleg Koczka Tibor veszi át Molnár Miklós mandátumát, a kérdés csak az, mikor. Úgy tűnik, ez attól függ, hogyan sikerül megegyezni Kohuth Viktorral, a Vasivíz távozó vezérigazgatójával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés