Közleményben állnak ki a Vasivíz vezérigazgatója mellett a szombathelyi ellenzéki szervezetek

A Fidesz személyekre szabja a jogszabályokat - írják többek között.

A szombathelyi közgyűlés hétfőn rendkívüli ülésen Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés 2020. August 17. 10:48 döntött arról, hogy MOlnár MIklós vezérigazgató leváltását kezdeményezi a cég tulajdonosi közgyűlésénél. Az ülés után Nemény András sajtótájékoztatót Vasivíz: Molnár megy, pereskedés jön? 2020. August 17. 19:58 tartott, ahol indokolta Molnár leváltását.

Kedd reggel a szombathelyi ellenzéki szervezetek közleményt adtak ki az ügyről.

Közlemény

A Fidesz politikai okokból személyre szabott jogalkotást folytat most már önkormányzati szinten is. A Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának visszahívására azért van szükség, mert a társaság közműszolgáltatói engedélyének visszavonásával fenyegették meg a tulajdonos önkormányzatokat.

Biztosak vagyunk benne, hogy Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése jogszerű volt, személyében egy szakmailag alkalmas ember vezette a Vasivíz Zrt-t, aki a veszélyhelyzetben is kiválóan teljesített. Bízunk benne, hogy végül az ügy lezárásaként a jogállamiságnak megfelelő döntés születik a magyar vagy az Európai Unió Bíróságán.

Elítéljük az önkormányzatok megfenyegetését és a személyre szabott jogalkotást, közös erővel azon dolgozunk, hogy 2022 után ilyen már ne fordulhasson elő!

Éljen Szombathely! Egyesület
Momentum Mozgalom
Demokratikus Koalíció
Magyar Szocialista Párt
LMP - Magyarország Zöld Pártja

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet