Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megmutatjuk, hogyan értékelik az eredményeket a szombathelyi polgármesterjelöltek

Érdekes, hogy megint majdnem mindenki győzött.

Nem volt egyszerű, de még a választások éjszakáján Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét 2014. October 12. 19:04 sikerült megszólaltatni a szombathelyi polgármesterjelölteket. Többségét videóinterjúban, de volt, akinél ez technikai okokból nem sikerült.

A lényeg, hogy az interjúk már az eredmények ismeretében készültek, ezekről tegnap esti percről-percre cikkünkben olvashat. Szoros volt az eredmény. És akkor kezdjük:

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), aki ha kevéssel is, de megnyerte a választást, így újabb öt évig lesz Szombathely polgármestere.


Ipkovich György (baloldali koalíció), akinek nem sikerült a nagy visszatérés, de sokkal jobban szerepelt, mint pártja országosan:


Balassa Péter (Jobbik), aki az első kettőtől jócskán lemaradva, de a harmadik helyen végzett:


Molnár Miklós (Pro Savaria) a negyedik helyre szorult, vele nem sikerült videóinterjút készíteni, jöjjön az írásos nyilatkozat:

Elégedett-e az eredménnyel?

Igen, hiszen a kitűzött célunk az volt, hogy a Pro Savaria Egyesület maradjon bent a szombathelyi képviselő testületben. Legyen jelen ezáltal a szakmaiság, amelyet képviselünk. Mi egy olyan civil szervezet vagyunk, ami 2002 óta folyamatosan ott van, és ezzel az öt évvel együtt tizenhét éven keresztül leszünk folyamatosan a szombathelyi közgyűlés tagja, szerintem nincs más megyei jogú város az országban, ahol ilyen létezik. A választáson a töredékszavazatok alapján a harmadik erő lettünk, az MSZP, illetve a Fidesz után mi lettünk a harmadik legtöbb töredékszavazatot kapott szervezet. Két országos pártot is megelőztünk, a Jobbikot és az LMP-t.

​​
Molnár Miklós
Mészáros Zsolt

Ezt az eredményt várta?

Mi azt vártuk, hogy bent maradunk a közgyűlésben. Az alap célkitűzéseinket teljesítettük és ilyen szempontból sikeresnek ítéljük a választást.

​​

Most hogy érzi magát?

Én jól és az egyesületünk minden tagja, minden jelöltje jól érzi magát. Volt egy elhatározott cél, volt egy meghatározott programunk, amit végre akartunk hajtani a választási kampányban, ezt megcsináltuk, teljesítettük. A jól elvégzett munka eredményeként elértük a kitűzött célunkat.

​​

Hogyan tovább?

Én nem tudom, ez majd nyilván jövő héten kialakul. Értékelni kell a szombathelyi közgyűlésben kialakult helyzetet, nekünk van egy komplex programunk, ami gazdaságfejlesztésen alapul, egy gazdaságfejlesztésre alapozott városfejlesztés. Ezt a város minden lakosának eljuttattuk, mi ezt szeretnénk megvalósítani a városban, azt gondoljuk, ez jó a városnak és jó minden lakosának.


Horváth Zoltán (LMP), aki a legkevesebb szavazatot kapta polgármesterjelöltként, és képviselőként is búcsúznia kell a közgyűléstől:
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden. - Eredményvárók éjszakája Szombathelyen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014

Tovább az oldalra