Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden.

23:30 Puskás a polgármester, döntetlen a közgyűlésben

Hatalmas csatában végül Puskás győzött Ipkovich ellen, összesen 560 szavazattal kapott többet. A közgyűlésben kilenc képviselője lesz a Fidesznek, kilenc a baloldali koalíciónak, egy-egy a Pro Savariának és a Jobbiknak.

Íme, a közgyűlés összetétele:

Koczka Tibor (Fidesz-KDNP)
Illés Károly (Fidesz-KDNP)
Horváth Attila (baloldali koalíció)
Horváth Soma Ádám (baloldali koalíció)
Czeglédy Csaba (baloldali koalíció)
Kopcsándi József (baloldali koalíció)
Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP)
Takátsné Tenki Mária Magdolna (Fidesz-KDNP)
Kelemen Krisztián (baloldali koalíció)
Sátory Károly (Fidesz-KDNP)
Kecskés László István (Fidesz-KDNP)
Ágh Ernő Péter (Fidesz-KDNP)
Nemény András (baloldali koalíció)
Tóth Kálmán (baloldali koalíció)
Balassa Péter (Jobbik)
Ipkovich György (baloldali koalíció)
Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP)
Molnár Miklós (Pro Savaria)
Rettegi Attila Fidesz-KDNP)
Szuhai Viktor Zsolt (baloldali koalíció)

Valóban nem lesz könnyű a helyzet, abban is biztosak vagyunk, hogy a hivatalos végeredmény csúszik majd, néhány helyen (pld. a polgármester-választásnál) olyan kicsi a különbség, hogy érdemes megpróbálkozni az újraszámlálással.

Az eredményeket holnap délelőtt elemezgetjük egy kicsit, de most pihenés jön. Jó éjszakát!


Szabad rablásnak vége! – így ünnepel a baloldal

„Én ennél jobb kampányt nem tudok csinálni” – mosolyog Czeglédy Csaba kampányfőnök, aki most futott be a városházáról: Puskás Tivadar 560 szavazattal nyert, ez semmi…. „Nincs többsége, nem tartom kizártnak a megismételt választást sem.”- összegzett gyorsan. „Ha a baloldal országosan is többet dolgozott volna az elmúlt négy évben, Szombathelyet simán vittük volna. – így összegez mellettem egy szimpatizáns is.

Eredményvárás az MSZP irodában
Gratuláció és vigasztalás egyben
VB

Azt hiszem, itt mindenki elégedett, csak Ipkovich miatt sír az egyik szem, a másik viszont mosolyog: „Nem hitted, mi?!…” – mondják egymásnak az új képviselők is, beindult a borozás, és megrohamozzuk a svédasztalt.

Kezdődik az ünneplés, már legalább negyvenen-ötvenen vagyunk. Először Czeglédy Csaba kap szót, aki elmondja, hogy Puskás Tivadar és csapata az elmúlt négy évben mennyire rosszul vezette a várost, arrogánsak voltak, szociálisan érzéketlenek, ez látszik a mostani eredményeken. És az, hogy a szombathelyi baloldal valóban baloldali pártként működik, hiszen az összefogás a lakótelepeken hozta a legjobb eredményeket, és azért, mert az ő képviselőik tényleg szociálisan érzékenyek.

Ipkovich György megköszönte a csapatmunkát, ahogy elmondta, 1990 óta vesz részt politikai küzdelmekben, de olyan csapattal, mint ez a mostani, ilyen harcra késszel még nem dolgozott. A szombathelyiek az országnak is példát tudtak mutatni, mennyire fontos az összefogás.

És ami a lényeg, mondja, megkerülhetetlen erők lettek a közgyűlésben: „meg fogjuk tanítani a károkozónak, hogyan kell vezetni egy várost. Vége a jó világnak, holnaptól baromi kemény munkába kezdünk...”


23:05 Kisebbségben a Fidesz

Jelen állás szerint Puskás Tivadar marad a polgármester, de a Fidesznek és a baloldalnak kilenc-kilenc képviselője lesz, és egy-egy a Pro Savariának és a Jobbiknak. az LMP nem jutott be.

Érdekes, hogy a választások előtt sokan arra tippeltek, hogy Ipkovich nyerhet, de nem lesz a baloldalé a többség. Pont a fordítottja jött be.


Nos, úgy néz ki, összejött a Pro Savaria áhított egy helye. Ez az egy hely viszont most óriási jelentőséggel bír, hiszen a szoros eredmény miatt nagyon jó, komoly tárgyalóképes pozíciót jelent. Molnár Miklóséknak szerintünk most nincs is más dolga, mint feltölteni a telefont, hátha megszólal.

A Pro Savaria eredményvárása a Pistons Pubban
Molnár Miklósék jó helyzetben
Bonyhádi Zoltán

Mi vagyunk az egyetlen helyi szervezet, aki teljesítette a kitűzött célját. Mi vagyunk az egyetlen civil szervezet az országban, akik megyei jogú városban tizenhét évig ott lehetnek a közgyűlésben.

- mondta Molnár, szó mi szó, elég felhőtlen a hangulat most a Pistonsban.


22:35 Tarlós és Orbán beszédet mond

"Úgy látszik mégsem annyira liberális ez a város" - mondja Tarlós, és arra kér hogy imádkozzanak értük. Orbán átveszi a stafétát a színpadon: három a magyar igazság és megvan a harmadik, de az elemzést hagyjuk holnapra, ma csak ünnepeljünk. Egyébként talán sosem beszélt még ennyire kevés ember előtt a miniszterelnök, lehetne akár egy tanévzáró is. Magyarország győzött, veszített a békétlenség és a cinizmus - közli éppen.

Tudósítónk külön megkért, hogy nyomatékosítsuk, mennyire elképesztően kevesen voltak a győzelmi beszéden. Nagyon! Azt mondja, hat lépésből felugorhatott volna a világot jelentő deszkákra, ha akar. Nem akart.

Nyugat.hu

22:20 Ácsorgó újságírók a Fidesznél


A frisss, az alon, a hirtv és mi is a Fidesz-iroda előtt ácsorgunk és várjuk, hogy 100 százalékos legyen a feldolgozottság. Addig ugyanis senki nem mond semmit. Ami látható: lehangolt arcok és feszült várakozás, hogy a legnagyobb téttel bíró polgármesteri pozíció megmarad-e a pártál.

- Csáó - érkezik meg közben a jelöltséget sem vállaló Szakály Gábor is. Egészen lazán van öltözve. Tornacipő, rövidnadrág, széldzseki, mitha vitorlázásból jött volna.

Mire a poszt végére érek, az alon.hu bejut az ajtók mögé.


22:10 Az LMP eredményeket elemez

Nézik a választási adatokat, a mosolyok elfogytak az arcokról, de azért még derűs a hangulat. A szendvics már elfogyott, a zöldalma még rekeszekben áll, elemeznek, beszélgetnek. Hogy mi lesz később, arról majd a végső eredmények után érdeklődünk.

Garai Antal Atom

22:00 Akik már győztek

Néhány választókerületben eldőlt a dolog, nézzük:

1. választókerület: Koczka Tibor (Fidesz), 2. Illés Károly (Fidesz), 3. Horváth Attila (baloldal), 4. Horváth Soma Ádám (baloldal), 5. Czeglédy Csaba (baloldal), 6. Kopcsándi József (baloldal), 7. Kántás Zoltán (Fidesz), 9. Kelemen Krisztián (baloldal), 12. Ágh Ernő (Fidesz), 13. Nemény András (baloldal), 14. Tóth Kálmán (baloldal).

21:55 Új helyszínről jelentkezünk - A baloldal már a Wagner vendéglőben van!

Az "Éljen Szombathely" átköltözködött, csapatostul bevettük a Wagner vendéglőt, előkerültek a hidegtálak és a ásványvizek. Most a legjobban Bokányi Adrienn izgul, az ő körzete még billeg. "Van mit ünnepelnünk, bármi is lesz!" - így összegez Czeglédy Csaba.


21:50 Puskás közel a győzelemhez

91 százalékos feldolgozottságnál Puskás 2,5 százalékkal vezet. A Fidesz egy helyet előbbre lépett, most 10 - 8 az arány a javukra.


21:50 Kisvárosok eredményei

Sárváron Kondora István (Fidesz) nyert, a közgyűlésben is a Fidesz tarolt. Kőszegen Huber László (Fidesz) biztos befutónak látszik, de itt még számolnak. Körmenden Bebes István (Fidesz) már nyert, minden választókerületben a Fidesz jelöltje van befutó helyen.


21:45 Két százalék

85 százalékos feldolgozottság mellett Puskás 2 százalékkal vezet Ipkovich előtt. Ebből célfotó lesz.


21:40 Molnár Miklós füvet is nyírt

Molnár Miklósék a Pistons Pubban gyűltek össze, ott várják az eredményeket. Tőle tudjuk, ma nem csak szavazni volt, de a füvet is lenyírta otthon, ezek mint tudjuk, rendkívül hasznos állampolgári kötelességek. Meg aztán mikor tegye az ember, ha nem egy szép októberi vasárnapon?

A Pro Savaria eredményvárása a Pistons Pubban
Molnár Miklós a Pistons Pubban
Bonyhádi Zoltán

Arra a kérdésünkre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett, azt mondta, szeretnék a Pro Savaria jelenlétét megőrizni a közgyűlésben.

2002 óta folyamatosan ott vagyunk, ezt mindenképpen szeretnénk megtartani,

majd hozzá tette, hogy egy főnek is örülnek, de az esetleges nagyobb létszám csak plusz ajándék.


21:35 A Fidesz mozgólépcsője

A Bálnából jelentjük, celebek vannak a mozgólépcsőn.


21:30 Tóth Kálmán üvölt egyet, majd táncra perdül

Állati üvöltés hallatszik kívülről.

Ez most jó vagy rossz?

- kérdezik bent az irodában. Tóth Kálmán belép, arcáról leolvassuk a hírt: ő lett az ötödik, aki egyéniben bejutott a szombathelyi közgyűlésbe. Leírni nem lehet azt az örömtáncot, amit társaival lejt.

Az iroda közben kiürült. Mindenki kint a szabadban élvezi a jó időt. Ipkovich egyre csendesebb. Folyton csörög a telefonja. Nagy a tét, épp három százaléknyira vezet "Pusi", ahogy ő hívja.


21:20 Puskás még mindig vezet

72 százalékos feldolgozottságnál Puskás 3 százalékkal vezet Ipkovich előtt, Ha ez lenne a végeredmény, fideszes lenne a polgármester, de 9 baloldali, 9 fideszes képviselő lenne, és egy-egy Pro Savariás és jobbikos. Patthelyzet.


21:15 Sági bizakodik

Sági József jön ki telefonálni, megkérdezzük hát, hogy tud e valamit a körzetéről, mire ő megkérdezi, hogy honnan vagyunk és mi a nevem.

-Nyugat.hu, Farkas Balázs...találkoztunk már?

-Igen, egészen biztosan.

-És fogunk is mi még találkozni - mondja Sági majd bement az irodába.

Egy szóval nem tudjuk meg, hogyan áll a körzetében.


Esélylatolgatás az LMP-nél

Horváth Zoltán polgármesterjelölt szerint az első eredmények nem túl kedvezőek számukra, gyengébbek, mint négy évvel ezelőtt, gyengébbek, mint amire számítottak. A várakozásuk reálisan 6-7 százalék körüli eredmény elérése. Egy képviselői székben bíznak, de kettőnek jobban örülnének, mert akkor tudnának már frakciót is alapítani a közgyűlésben.


21:00 Fej-fej mellett

Még mindig Puskás vezet Szombathelyen, de most csak 0,7 százalékkal. A 4-esben 60 százalékos feldolgozottságnál Horváth Soma Ádám 18 százalékkal vezet, eldőlni látszik a dolog itt.

Az 5-ösben is, 80 százaléknál Czeglédy Csaba 12 százalékkal előzi fideszes ellenfelét.

A 7-esben 40 százaléknál a fideszes Kántás Zoltán tíz százalékkal jobb a baloldali Németh Róbert Tibornál.

A 9-esben a baloldali Kelemen Krisztián nagy csatát vív a fideszes Lendvai Ferenccel, 1,5 százalékkal vezet az előbbi.

A 10-esben Sátory Károly (Fidesz) 13 százalékkal megy a baloldali Bogács László előtt.

A 13-asban Nemény András 80 százalékos feldolgozottságnál 7 százalékot ver a fideszes Őri Imrére.

A 14-esben 50 százalékos a feldolgozottság, Tóth Kálmán (Baloldal) 15 százalékkal előzi az öreg róka Sági Józsefet.


20:55 A Fidesznél:

Most úgy néz ki, mindenki bent ragadt. Pörögnek az okostelefonok, hangosan szól a tévé, érkeznek a telefonhívások a Fidesz irodájához. Hende Csaba pedig italt tölt. Az üveget kintről nem látjuk rendesen, mi havanna rumra gyanakszunk.

Időközben Sátory Károly képviselöjelölt telefonját felvéve csak annyit mond: Kutyául állunk.


A Jobbiknál

Óriási különbség van a belváros és külvárosi részek között. – összegzi Balassa Péter. A belvárosban az eddigi eredmények szerint tarol a baloldal. Amúgy a jobbikos polgármesterjelölt nem tud elszakadni a telefonjától, feszülten figyeli az országos és a helyi eredményeket. Információi szerint, jelenleg ő a harmadik a polgármesteri székért folytatott harcban; hét százalék felett áll.


Piszok sok munka van mögöttük - eredményvárásban Ipkovichék

Horváth Soma most már biztos bent van, ezt ünnepli most mindenki. Aztán egyre feszültebb a csend. Mindenki okostelefonon lapozgat, keresgél, telefonálgat. Ipkovich fel és le sétálgat. Látszólag már most is elégedett, ahogy a társaságnak mondja: az országos eredményekhez képest nagyon nagy teljesítmény ez! "Soha nem volt ennyire egységes a csapat, és ez nem köszönhető másnak, csak annak, hogy piszkosul sokat dolgoztunk!...Valahogy így összegzett az imént.

Nemény András megnyerte - újabb hír, ami most oldja az embereket!


20:50 A Bálnában jól elkordonozták a sajtót

Elhamarkodott volt az öröm Budapesten: a sajtó viccesen el van szalagkordonozva minden lényegi történéstől, a fotósok nem tehetnek mást, mint hogy egyetlen kupacban várnak a cetpláza második emeletén a mozgólépcső tetején arra, hogy valamilyen ismert arc feltűnjön.

Sajtó a kordonok előtt
Unger András
Andy Vajna is megérkezett
Unger András

20:40 Most Puskás vezet

16 százalékos feldolgozottságnál Puskás átvette a vezetést, ő 46, Ipkovich 41 százalékon van. A többi jelölt 6 százalék alatt.

Az 5-ösben Czeglédy Csaba 20 százalékkal veri jelenleg a fideszes Farkas Csabát. 20 százalékos a feldolgozottság.

Jobbik eredmény várás
Balassa csak csendben figyel
Mészáros Zsolt

Az 1-es vk-ben Koczka Tibor 20 százalékos feldolgozottságnál elhúzott, 42 százalékon van, a baloldali Jandrasits Anikó 20 százaléknál üldözi.

A 12-esben Ágh Ernő (Fidesz) 21 százalékkal megy a baloldali Scheid Sándor előtt. A 13-asban Nemény András vezet 5 százalékkal a fideszes Őri Imre előtt.


20:35 A Bálnából jelentjük

Budapesti tudósítónkat regisztráció nélkül is beengedték ebben a pólóban a Bálnába a Fidesz-KDNP bulira. Van remény!

Nyugat.hu

Szocik egyre feszültebbek - kezd tétje lenni!

Egyre bizakodóbb, és egyre feszültebb itt mindenki. "A "Koczka" el van vetve" - löki be valaki a poént, arra hírre, miszerint a városi tv-ben épp azt újságolják, hogy Ipkovich vezet. Most ezen röhög mindenki. Ipkovich így kommentálja azt a hírt, miszerint jelöltjük egy körzetben megverte 20 szavazattal Tenki Máriát: "Megérdemli, tudtátok, hogy ő volt a szombathelyi jogászok utolsó párttitkára?"


Nagyon meleg van bent

Mondja egy Fidesz-irodából kilépő szimpatizáns. A részeredményeket mi tableten nézzük és valóban jól mondta az illető. Közben begurul egy újabb képviselő jelölt. Sági József is már együtt izgul a többiekkel.


20:30 Puskás jön fel

12 százaléknál kiegyenlítődik a verseny, Ipkovich és Puskás között fél százalék van, előbbi javára.

A 2-es választókerületben Illés Károly (Fidesz) 4 százalékkal vezet Bokányi Adrienn (baloldal) előtt, 20 százalékos a feldolgozottság.

Eredményvárás az MSZP irodában
Izgul a baloldali koalíció
Vágvölgyi Bálint

20:25 Vas Népe igen, HirTv nem

Továbbra is folyik a szelekció, hogy ki mehet be és ki nem. úgy tűnik ezt Kocka Tibor dönti el. A Vas Népe újságirója bemehetett, a HírTv tudósítója nem. Közben lassan senki sem marad az iroda előtt. Sokkal inkább a tévére tapadva figyelik a fideszesek az eseményeket.

Feltűnik Harangozó Bertalan kormánybiztos is. Most már tényleg minden pártközeli itt van, aki számít.


Már van egy jobbikos polgármester

Bánokszentgyörgyön nyert a Jobbik, legalábbis az alfahir.hu szerint. Ezt az infót Pusztai Péter képviselőjelölttől tudjuk, aki folyamatosan figyeli a netes portálok híradásait. Jelen feldolgozottság jól áll a Jobbik: általában a második, harmadik helyet foglalják el. Az internet mellett, az m1 szól a háttérben, így informálódnak az eredményekről.


20:20 Jönnek, jönnek az adatok

Húsz százaléknál a 3. választókerületben Horváth Attila (baloldal) 3 százalékkal vezet Rettegi Attila (Fidesz) előtt.


20.10

Ipkovich vezet

Alacsony még a feldolgozottság, de eddig Ipkovich vezet 48 százalékkal, Puskás 36 százalékkal van a nyomában.

A 4-esben szintén baloldali vezetés van, Horváth Soma Ádám 18 százalékkal vezet a fideszes Horváth Csaba előtt.


20:05 Körmenden Bebes István tarol

Körmenden már 60 százaléknál jár a polgármester-választás feldolgozottsága, Bebes István (Fidesz-KDNP) vezet 62 százalékkal, az MSZP-s Bán Miklós a negyedik helyen van 8 százalékkal, egy független és a Pro Körmend jelöltje mögött.

Kollégánk írja a helyszínről:

Ipkovich: "Még a végén győzünk gyerekek!"

A szombathelyi MSZP irodájából jelentkezünk, lehetünk vagy 10-15-en. Itt van Ipkovich György, barna ingesen, a helyi DK, az Együtt, a Szolidaritás vezetője, de percről-percre egyre többen és többen futnak be. A szimpatizánsok nem egy TV előtt üldögélnek, mindenki izgul, rohangál vagy telefonál. Sokan kint az iroda előtt várják az első befutó eredményeket. Habkarika és valami diós süti-féleség van, üdítő nincs, de állítólag kilenctől új helyszínre vonulnak át, ahol lesz majd eszem-iszom. Bejött az első eredmény: Ipkovich az Oladi lakótelepen ötvennel megverte Puskást. Erre: "Kurva meló lesz a parkolóórákat letakarni, de megígértük megcsináljuk! - így Ipkovich.

Eredményvárás az MSZP irodában
Eredményvárás az MSZP irodában
Vágvölgyi Bálint

Megvan ez első eredmény, de még nem hivatalos, "két szavazókörben százzal vezetek" - így Czeglédy, így megvan az első szocialista képviselő a szombathelyi testületben! Tóth Kálmán is megnyerte Zarkaházát! Úgy örül ennek mindenki, mint egy nyertes csatának! Taps, taps, taps. Van még egy képviselő, fut be a hír: Horváth Soma személyében. Minden kis szavazatért nagy az öröm.


20:00 A Jobbiknál egyelőre bizakodóak és házi vargabéles is van

Kifejezetten jó hangulatú az eredményvárás a szombathelyi Jobbik irodában. Házi sütikkel és pogácsával készültek az estére. Még nem minden képviselőjelölt érkezett meg, bizakodóak, bár Balassa Péter polgármesterjelölt szerint a jó idő nem tett jót a szavazási hajlandóságnak, ami a Jobbiknak nem biztos, hogy kedvez.

Jobbik eredmény várás
Jobbik eredmény várás
Mészáros Zsolt

Esélylatolgatás szempontjából a szombathelyi sötét lónak a Pro Savariát tartja, nem lehet tudni, hogy mennyire kavarják fel az állóvizet. Egyébként nagyon kedvesen fogadtak bennünket és várják a sajtó többi képviselőjét is.


19:55 Sárváron Kondora vezet

Jönnek az első adatok, 3,5 százalékos feldolgozottságnál Kondora István (Fidesz) vezet 70 százalékkal.


19.45 Puskás nem nyilatkozik, Takátsné Tenki Mária őriz minket

Megérkezett Puskás Tivadar. Megpróbáltunk neki pár kérdést feltenni, de annyit kaptunk, hogy majd az eredmények tudatában mond bármit is.

Az ajtónál pedig Takátsné Tenki Mária üdvözölte Puskást, aki azt is hozzátette, hogy azért áll ott, hogy mi ne tudjunk bemenni. Volt gyerekszobánk, így tudjuk, ha valahol azt mondják nem mehetünk be, akkor nem is fogunk berontani.

Itt járt a Vas Népe fotósa, ő, akár csak a Médiacentrum munkatársai, bemehetett volna. Közös megegyezéssel azonban arra jutottak, a megyei napilapnak is jó lesz a centrum munkatársának fotói.

Bent a HírTv-n követik az eseményeket.


19:40 Aki a Fidesszel akar bulizni, annak irány a Moló

Közben azt is megtudtuk, hogy az eredmény hirdetés utáni nagy buli a Molóban lesz. Söröshordó pakolás a Puntóba ügyességi játék zajlik épp.

Az LMP optimista

Körülbelül 10-15 fő gyűlt össze az LMP irodájában, készülnek a szendvicsek, kávéillat járja be a helyet, a háttérben a Szombathely TV szól, egyelőre nem nagyon figyeli senki sem. Egymás közt beszélgetnek a képviselőjelöltek, György István hangosan megszólal: Legyünk optimisták! - majd jókedvűen beszélgetnek tovább.

Önkormányzati választások 2014 - Eredményvárás az LMP irodában
Önkormányzati választások 2014 - Eredményvárás az LMP irodában
Garai Antal Atom

19:25 Szombathely kétesélyes?

Az ATV választási műsorában épp arról beszélnek a szakértők, hogy Szombathelyen bármi lehet, ezt mutatja Orbán Viktor két nappal ezelőtti látogatása is.

Ismét a Fidesz-irodától:

Kilépett az irodából Hende Csaba, tablettel a kezében.

- De jó levegő van! - kiáltott fel. Majd ránk mutatva figyelmeztették, hogy itt vannak a nyugat.hu-s fiúk. - De kedves - nyugtázta.


19:10 A Fidesz ajtajai zárva vannak

Kollégánk jelenti a szombathelyi Fidesz-iroda elől.

Kellemes, 23 fok van Szombathelyen. Ami azért is jó, mert akár csak négy éve, most sincs olyan sajtónyilvános esemény amin a nyugat.hu részt vehet, így ismét az iroda előtt ácsorogva várjuk az információkat. Annyit minden esetre sikerült megtudnunk, hogy a mai estének forgatókönyve nincs, ha majd lesz, akkor értesítik az illetékeseket.

Közben megérkeztek a Szombathelyi Médiacentrum munkatársai, ők ismerősen köszöntötték az itt jelenlévő jelölteket és szimpatizánsokat, majd bementek az irodába. Egyébként szép számmal vannak, akik már itt várják a mai este eredményeit.

Közben megérkezett Vígh Gábor, korábbi fideszes önkormányzati képviselő, jelenleg a szombathelyi vállalkozói réteg egyik legemblematikusabb figurája. Motorján sárga lufi fityeg.

Minket meg közben megörökített Szakács Dávid a fényképezőjével, suttyomban. Pedig ha szólt volna, akkor fel is néztünk volna a gépelésből. Kár érte.


19:05 Egy optimista előrejelzés

Czeglédy Csaba ezt posztolta ki a Facebookra:

Választási matek 45 százalékos részvétel esetén:

Érvényes szavazatok száma: 29.000
Balassa Péter: 2.300
Molnár Miklós: 1.200
Horváth Zoltán: 1.100
Puskás Tivadar: 11.400
Ipkovich György: 13.000


Megint csak azt kell írnunk, hogy: hát ez is eljött. Hosszú kampány, és 13 órás szavazás után most ott tartunk, hogy a szavazatszámláló bizottságok elkezdik - na, mit is? - számolni a szavazatokat. Az új rendszer miatt nem lesznek részeredmények, minden egyszerre zúdul majd a nyakunkba.

Mi pedig mindent jól meg is mutatunk. Gyorsak és pontosak leszünk.

Addig is olvassák újra, mi is történt Megvan a 40 százalékos részvétel 2014. October 12. 07:50 ma reggel hat és este hét óra között. Részvételi adatokkal, szavazó polgármesterjelöltekkel, rendkívüli eseményekkel is foglalkoztunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megvan a 40 százalékos részvétel

Ez az utolsó részvételi adat, ezek után már csak az urnazárás jön, este hétkor.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014

Tovább az oldalra