Végre egy fontos mutató, amiben megelőzzük Németországot

Már majdnem optimistán zártuk a hetet, aztán találtunk valamit.

Mindig izgalmas az európai statisztikákban turkálni. Egyrészt mert megtudhatjuk, amit a kormánykommunikációból soha, például hogy nemzetközi összehasonlításban hol a helyünk, másrészt váratlan adatokba botolhatunk.

Ilyen például ez a napokban közzétett táblázat , amely azt mutatja, hogy a különböző európai országok 16 évesnél idősebb lakossága mennyire érzi magát egészségesnek.

Az Európai Unióban a megkérdezettek 69 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egészségi állapotát „jó” vagy „nagyon jó” jelzővel tudná leírni. Magyarországon ez az arány valamivel kevesebb, 64,8 százalék , amivel a középmezőny alján vagyunk.

Mostanában olyan sokszor kullogunk a listák vége felé, hogy meg kell becsülnünk ezt is.

Eurostat

Az összesített listát a szupergazdag EU-n kívüli ország, Svájc vezeti, míg az EU-belül az írek, a görögök és a ciprusiak állnak a dobogón.

A táblázat érdekessége, hogy Magyarország ebben a mutatóban megelőzi Németországot, ahol a lakosság 58,3 százaléka van megelégedve az egészségügyi helyzetével .

Még mielőtt elindulnának az olvasói kommentek, jelezzük, hogy ez a mutató nem egészségügyi állapotra, hanem annak szubjektív megítélésére vonatkozik .

A nők kevésbé elégedettek egészségükkel. Viszont tovább élnek.
Pexels.com

Valószínűleg ezzel függ össze az is, hogy kivétel nélkül minden európai országban a férfiak az elégedettebbek az egészségügyi állapotukkal, ugyanakkor a statisztikák szerint a nők számíthatnak hosszabb életre.

Frissítés:

Szerettük volna optimistán lezárni a cikket, de sajnos nem sikerült.

Ez Eurostaton tegnap jelent meg az a táblázat , amely az európai országok lakóinak fogyasztását mutatja.

Ennek alapján Magyarország az unióban a második legszegényebb ország, legalábbis ami a vásárlási lehetőségeit illeti.

Az európai háztartások egy főre eső GDP-je és fogyasztása (AIC)
Eurostat

Egyedül Bulgária áll mögöttük, ebben a mutatóban az összes többi kelet-európai ország megelőzi már Magyarországot.

Itt tartunk 22 évvel a rendszerváltás után.

Úgy tűnik, a Brüsszel elleni élet-halál harc nagyon lemeríti a kormány energiát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?