Végre eltűnnek a körmendi vasútállomásról a nem oda való limlomok

Idén megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson.

Régóta tárolnak Körmend vasútállomásán a magyar állam tulajdonában lévő, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonos joggyakorlása alatt álló, minősítetlen vasúti anyagokat – írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében a GYSEV Zrt.

A GYSEV-nek engedély nélkül nem áll jogában megszűntetni a fennálló problémát, ezért még január 16-án helyszíni egyeztetést tartott Bebes István, Körmend polgármestere, Bálizs Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) irodavezetője és Ikker Tibor, a GYSEV Zrt. pályavasúti igazgatója a minősítetlen vasúti anyagok kérdésköréről.

Meszár András, a GYSEV Zrt. pályamestere, Bebes stván, Körmend polgármestere, Ikker Tibor, a GYSEV Zrt. pályavasúti igazgatója és Bálizs Szabolcs, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) irodavezetője.
GYSEV Zrt.

Kiderült, hogy elkészült az a szerződés, amelynek értelmében a minősítetlen vasúti anyagok a GYSEV Zrt. vagyonkezelésbe kerülnek, a kontraktus aláírása folyamatban van.

Ezzel párhuzamosan a GYSEV megkezdte az anyagok minősítését és közbeszerzést ír ki a minősítés után keletkező hulladékok elszállítására. A még építőiparban használható anyagokat értékbecslés után, a MNV Zrt. szabályzata alapján a helyszínen értékesítik.

Várhatóan az év közepétől megkezdődhet a helyszínen tárolt anyagok folyamatos értékesítése, illetve a hulladékok elszállítása, így – legkésőbb az év végétől – már csak a vasútállomás napi működéséhez szükséges anyagokat tároják a körmendi állomás rakterületén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet