Eddig: 413 520 / 3 000 000 Ft, 29 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Véletlenül rossz címet adományoz Hende Csaba néhány vasi falunak?

Még az is lehet. Elnézést, tud itt valaki latinul?

Az Országgyűlés fejet hajt a nyugat-magyarországi területek elszakítása ellen 1921-ben kibontakozó fegyveres küzdelem résztvevői és az 1922. évi helyi népszavazást kikényszerítő falvak lakosainak bátor magatartása előtt, amellyel kivívták településeik Magyarországhoz tartozását, ezért az alábbi törvényt alkotja (...)

Így kezdődik Hende Csaba vadiúj törvényjavaslata, amit két napja nyújtott be. Arról szól az egész, hogy a fentiek miatt néhány vasi falunak a "Hűség Falvai" címet adományozza.

Ez mind szép és jó, mindössze egyetlen aprócska bibi van a dologban. A törvényjavaslat szó szerint a latin „Communitates Fortissimae" címet emlegeti, aminek nem egészen azt jelenti, amit. Egész pontosan a fortissimae "legerősebb"-et jelent.

Meg nem erősített latintudó forrásaink, a bélből jóslás és a Google Translate szerint a "Communitates Fidelissima" lenne a frankó. Mondjuk egy olyan hapival inkább nem merünk vitatkozni, aki egy egész hadsereget irányít...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra