Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez már komoly: Veszélyezteti a nemzetbiztonságot Trump makacssága

Republikánus nemzetbiztonsági szakértők kérik, hogy fogadja el a választás eredményét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn republikánus nemzetbiztonsági szakértők egy csoportja levélben sürgette Trump pártjának politikusait, gyakoroljanak nyomást az elnökre, hogy fogadja el a választás eredményét, mert a mostani helyzet súlyos nemzetbiztonsági kockázatokkal jár - írja a Washington Post.

Biden és csapata most nem vehet részt a titkosított kormányzati megbeszéléseken, pedig ez bevett gyakorlat a megválasztott elnökök esetében, már a hivatalba lépésük előtt. A katonákkal és tartalékosokkal együtt négymillió ember dolgozik a szövetségi kormánynak. Ebből négyezer politikai kinevezett, azaz, amikor új elnök költözik a Fehér Házba, őket lecserélik, és közülük 1200 olyan pozíció, amihez nemzetbiztonsági és összeférhetetlenségi átvizsgálás szükséges, ezt pedig így nem tudják megoldani.

A megválasztott demokrata elnök csapata már kénytelen adományt kérni, hogy a Trump-kormányzat által akadályozott hatalomátvételt végig tudják vinni, kevesebb mint két hónap múlva Trumpnak át kell adnia az irányítást Joe Biden kormányának, ami igen bonyolult feladat. A költségvetésben több millió dollár van erre a célra, de amíg Trump nem ismeri el a vereségét, ezt a pénzt nem kaphatják meg.

Eközben Trump kampánycsapata éppen a hétvégén szenvedett el újabb súlyos vereséget azzal, hogy Pennsylvaniában egy szövetségi bíró elutasította azt a keresetét, ami 6,8 millió szavazat érvénytelenítését célozta. A Republikánus Pártban korábban fontos tisztséget betöltő Matthew Brann bíró azt írta, hogy Trump jogi csapata egy összefüggéstelen, valós jogi érveket és tárgyi bizonyítékokat nélkülöző keresetet nyújtott be.

Brann azzal a kitétellel ejtette a keresetet, hogy azt nem lehet többé benyújtani, bár Rudy Giuliani és kollégái megígérték, hogy a legfelsőbb bíróságig viszik az ügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra