Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete.

Év elején arról számoltunk be , hogy Szombathely sajnos bukta Európa Kulturális Fővárosa címet, nem jutott be a legjobb három közé sem.

Puskás Tivadar szombathelyi polgármester még tavaly decemberben azt nyilatkozta, hogy el se tudja képzelni, hogy Szombathely nem nyer!

Függönyt fel: Szombathely! - ez volt egyébként a pályázat címe.

A felkészülés hónapjaiban Puskás Tivadar: El se tudjuk képzelni, hogy Szombathely nem nyer! 2017. December 19. 16:11 a szombathelyiek egy kérdőíven mondhatták el a véleményüket arról, ők milyen Szombathelyt képzelnek el maguknak 10-15 év múlva, azaz milyen városstratégiát kellene kidolgozni. Ezt a kérdőívet több mint 1300-an töltötték ki, sokan közülük külön is jelezték javaslataikat. Ezeket a véleményeket a chatablakokba külön is beépítették az elkészült pályázati anyagba.

Már megint egy szombathelyi logó, aminek nyúlásszaga van

A csütörtökön bemutatott Kulturális Fővárosi embléma kísértetiesen hasonlít egy öt éve rajzoltra. A pályázaton nyertes grafikus azt mondja, nem látta a korábbi változatot. Tegnap rántották le a leplet arról a logóról, ami Szombathely Európa Kulturális Fővárosa címért indított pályázatának szimbóluma lesz.

A részletes pályázat azonban eddig még titkos volt.

Arról viszont külön cikkeztünk, hogy az elkészített szombathelyi Európa Kulturális Fővárosa embléma kísértetiesen hasonlított Már megint egy szombathelyi logó, aminek nyúlásszaga van 2017. June 17. 13:34 egy öt éve rajzoltra. A pályázaton nyertes grafikus azt mondja, nem látta a korábbi változatot. Hiába volt szerintünk nagy a hasonlóság, Másfél millió euró a tét - bónuszként egy Európa Kulturális Fővárosa cím is járhat Szombathelynek 2017. August 15. 15:18 a logó maradt az, ami volt:

Szombathely 2023 logó

Az MTI ma tette közzé, hogy Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten.

Aiva Rozenberga, a testület elnöke az eredményhirdetés előtt hangsúlyozta: rengeteg nagyszerű kezdeményezéssel, haladó gondolattal találkoztak mindhárom döntős város pályázatban, ezért Debrecen, Győr és Veszprém is megérdemelné a címet.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az MTI-nek elmondta: pályázatukban nagy hangsúlyt fektettek az összefogásra és 200 balatoni, valamint bakonyi településsel működnek majd együtt az EKF 2023 programsorozat megvalósításában.

Pixabay
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra